home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Kishegyesi sikerek a Felvidéken
2022.06.13.
LXXVII. évf. 23. szám
Kishegyesi sikerek a Felvidéken

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége szervezésében a hétvégén tartották meg a jubileumi XV. Kaszás Attila Versmondó Fesztivált a felvidéki Komáromban. A neves színművész halála után alapított versenyen az idei évben rekordszámú versenyző mérettette meg magát. A versenykiírás szerint a fesztiválra benevezett tanulók mindhárom kategóriában két-két művet adtak elő: kötelezőként Petőfi Sándor egyik versét, valamint egy szabadon választott költeményt.

Az idei találkozón három kategóriában mutatkozhatott be a 160 versmondó: az I. kategóriában az alapiskolák 1—4., a II. kategóriában ezen intézmények felső tagozatosai, valamint a nyolcosztályos gimnáziumok 1—4. osztályos, a III. kategóriában pedig a középiskolák 1—4. osztályos diákjai. A tizenhat tagú, színművészekből és drámapedagógusokból álló zsűri felosztva több helyszínen hallgatta meg a résztvevőket, majd a két szöveg elhangzása után arany, ezüst és bronz sávos minősítésbe sorolta a szövegek előadóit. Az arany sávos minősítést kapott diákok a fesztivál döntőjébe jutottak, ahol a zsűri által kiválasztott szöveget mondták el.

A rendezvényre a kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola két diákja is elutazhatott az Észak-bácskai Pedagógusok Egyesületének jóvoltából. Onhaus Emina hatodikos tanuló ezüst sávos minősítést, míg a hetedikes Tarján Léda arany sávos minősítést kapott. Felkészítőjük Hajvert Ákos volt.

(Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..