home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Kishegyesen is megállt a Petőfi-busz
(T.L.)
2023.09.29.
LXXVIII. évf. 39. szám
Kishegyesen is megállt a Petőfi-busz

A Hegyesi LITERAtúra rendezvény programsorozatának részeként ma délután Kishegyesre érkezett a Petőfi-busz, mely a Petőfi Irodalmi Múzeum „Átrepülök hosszában hazámon” címmel létrehozott kiállítása a Petőfi-emlékév keretében.

Emléket állítva a költő életművének, a szervezők igyekeznek határon túli régiókat is lefedő utazásokat szervezni a mozgó tárlatnak. A buszban berendezett kiállítás értelmezése kapcsolódik a haladás, a sebesség, az út fogalmához. Petőfi Sándor alakjának, alkotói énjének a kiállítás megálmodói szerint is szerves része az állandó úton levés, a hazai táj és vidék megismerése, költői újraalkotása. A kishegyesi közönség, diákok, pedagógusok és minden érdeklődő megtekinthette a költő életművének kiemelt darabjait, jobban megismerve ezáltal a vándor, az utazó Petőfit is.

Fényképezte: Talpai Lóránt

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..