home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Kisfiú vagy kislány?
Barát Kinga
2022.11.14.
LXXVII. évf. 45. szám
Kisfiú vagy kislány?

Vajon kisfiú vagy kislány érkezik a családba? Egyre nagyobb divat az erre vonatkozó Mi lesz a baba neme? parti, avagy a Fiú vagy lány? babaváró buli. Az ötlet Amerikából származik, hiszen azt már jól tudjuk, hogy ott mindig találnak okot a bulizásra. Ilyen például a Szent Patrik-nap vagy a halloween, illetve újabban az úgynevezett gender reveal party, melynek során kiderül, milyen nemű lesz a család új tagja. Így a terhesség alatt már két bulit is lehet szervezni, hiszen ott van a már régóta elterjedt babaváró vagy babaköszöntő is, melyet nem sokkal a szülés előtt szoktak megrendezni.

Lássuk, hogyan is folyik egy ilyen gender reveal party! (Ízlelgessük egy kicsit ezeket a szavakat, mert bizony a jövőben ez lesz az új őrület.) A lényeg, hogy egy ünnepélyes eseményen derül ki a család és a barátok számára, hogy kisfiú vagy kislány lesz-e a pocaklakó. Sőt, attól válik igazán izgalmassá ez az összejövetel, ha a szülők is akkor tudják meg a gyermekük nemét.

Ez többféle módon történhet, például lufirobbantással, amikor is előzőleg egy nagy, fekete lufit megtöltenek rózsaszín vagy kék konfettivel, továbbá konfettiágyú, esetleg füstbomba is bevethető. Mindegyiknek az a lényege, hogy megfelelő színű papírdarabkák vagy füst szálljon ki belőle. Ezeken kívül klasszikus választás lehet a torta is. Kívülről vagy mindkét nemre jellemző, vagy teljesen semleges a díszítése, de amikor felvágják, a krém színe mindent elmond. Ezzel a megoldással rögtön jól is lehet lakatni a vendégsereget. Igazából bármelyik ötletre is esik a választás, a lényeg, hogy látványos legyen, mert ez a parti csúcspontja.

Ha a leendő szülők úgy döntenek, hogy ők is a bulin szeretnék megtudni a babájuk nemét, egy kicsit alaposabb szervezésre van szükség. Ennek egyik módja, hogy az orvos nem mondja el, mit lát az ultrahangon, hanem leírja, és átadja egy zárt borítékban. Ezt elviszik a kiválasztott kellékeshez, aki további titoktartást vállalva elkészíti a nagy napra a megfelelő színű konfettivel töltött léggömböt.

Egy ilyen mulatságon nagyon fontos a dekoráció is. Természetesen mindennek rózsaszínnek és kéknek kell lennie, amihez például rengeteg lufit használhatunk fel. A dekorációs boltok és a partiszervizesek kínálatában minden megtalálható, amire szükségünk lehet: különböző formájú héliumos lufik, girlandok, szalagok, szívószálak, szalvéták, zászlócskák, gyertyák…

Ezeknek egy részét viszont mi magunk is megcsinálhatjuk otthon. Csak megfelelő színű kartonpapír és szalagok kellenek, olló és színes filctollak. Készíthetünk zászlófüzért, melyen egymást váltják a rózsaszín és a kék kérdőjeles zászlók. Vághatunk ki kicsi rugdalózóformákat is. Ezekből szintén lehet füzért alkotni fiú vagy lány felirattal, vagy szívószálra és hurkapálcára is ragaszthatjuk őket. Ez utóbbit a tortába is szúrhatjuk.

A jelenlevőket egy kis játékra is invitálhatjuk. A szalagokból masnikat kötünk, és a bulira érkezéskor mindenki megtippelheti a baba nemét azáltal, hogy milyen színű szalagot tűz ki a ruhájára.

A képek kedves barátaink partiján készültek, melyen néhány hete vettünk részt, és gyártottam nekik néhány, témához illő dekorációt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..