home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Kisérettségiznek a nyolcadikosok
2023.06.22.
LXXVIII. évf. 25. szám
Kisérettségiznek a nyolcadikosok

Második napja tart a nyolcadikosok záróvizsgája, vagyis a kisérettségi. Június 21-én anyanyelvből vizsgáztak, ma van soron a matematika, pénteken, június 23-án pedig a választott tantárgyból töltik ki a feladatlapokat.

Az utóbbi újdonságot jelent a tavalyi évhez képest, ugyanis korábban kombinált teszttel zárták a kisérettségit, ami öt tantárgyat ölelt fel. Idén viszont csak egy, a diákok által választott tantárgyból mérik fel a tudásukat. A legtöbb nyolcadikos tanuló, 38 százalékuk, a biológiát választotta, 29 százalékuk a földrajz, 16 százalékuk a történelem, 9 a kémia, 8 százalékuk a fizika mellett döntött.

A szülők június 25-én 8 órától a Moja srednja škola portálon tekinthetik majd meg az előzetes eredményeket, ahol kifogást is benyújthatnak június 25-én és 26-án.

Július 2-áig a kívánságlisták is kitölthetők ezen az oldalon, korlátlan számú változtatási lehetőséggel. Július 3-tól pedig megtekinthető lesz a diákok középiskolák és szakok szerinti beosztása.

A 2023/2024-es tanévben a szerbiai középiskolákban 75.853 szabad hely várja a leendő elsősöket.

Forrás: RTV, Vajdaság Ma

Fotó forrása: RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..