home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Kinevezték a Vajdasági Magyar Szövetség államtitkárait
2022.11.04.
LXXVII. évf. 44. szám
Kinevezték a Vajdasági Magyar Szövetség államtitkárait

Múlt szerdán választotta meg a Parlament az új kormányt, a tegnapi kormányülésen pedig már kinevezték a VMSZ mind a 8 államtitkárát. A párt 7 eddigi államtitkára, név szerint Jaksa Róbert, Juhász Attila, Lálity Urbán Emese, Kerekes József, Nyilas Mihály, Vickó Ferenc és Vicsek Annamária mellé Gyivánovity Dániel közgazdász, vállalkozó csatlakozott, aki az előző mandátumban a párt parlamenti képviselője volt.

A VMSZ jelenleg 5 tagú képviselői csoporttal rendelkezik a belgrádi törvényhozásban.

Soha ilyen korán nem került aláírásra a koalíciós szerződés, és soha ilyen korán nem kerültek kinevezésre az államtitkárok – nyilatkozta lapunknak dr. PásztorBálint. A VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője emlékeztetett, hogy két évvel ezelőtt szintén októberben alakult meg a kormány, és decemberben kerültek kinevezésre az államtitkárok.

–Most sok olyan minisztérium van, amelyek esetében kizárólag a VMSZ által javasolt államtitkárokat nevezte ki a kormány. Ez azért fontos, mert rögtön el lehet kezdeni a koalíciós szerződés elemeinek a megvalósítását. Ez a koalíciós szerződés az élet minden területére vonatkozóan tartalmaz prioritásokat a migráció elleni küzdelemtől kezdve a környezetvédelmen át a mezőgazdaságig, a kisebbségi jogérvényesítésig, illetve az infrastrukturális projektumok megvalósításáig.

Itt Szabadkán minden, ami az infrastruktúra fejlesztés tekintetében megvalósult az elmúlt években, a Szerb Haladó Párt és a Vajdasági Magyar Szövetség koalíciójának volt köszönhető, illetve annak, hogy nem a tisztségekről szólnak ezek a koalíciós szerződések, hanem a közös vállalásokról, az ügyeknek a megvalósításáról. Legyen szó akár a Népszínház építéséről, a kerülőútról, az Y elágazásról,  vagy a jövőben a Tiszta Szerbia programról, a Palicsi Aquaparkról, mindez ennek a koalíciós szerződésnek az eredménye.


Fotó: dr. Pásztor Bálint Facebook-oldala

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..