home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Kínai arany női röplabdában
MTI
2016.08.21.
LXXI. évf. 33. szám

A kínai válogatott nyerte a riói olimpia női röplabdatornáját, mivel a szombati döntőben 3-1-re legyőzte a szerb csapatot. Az első szettben remekeltek a szerbek, ám a folytatásban gyorsan egyenlítettek a kínaiak, akik a harmadik játszmában már 20-12-re vezettek, mégis csak szoros küzdelemben tudtak 2-1-re ellépni.

A negyedik szettben sokáig fej fej mellett haladt a két csapat, a végjátékot jobban bírták az ázsiaiak, akik 1984 és 2004 után harmadszor lettek olimpiai bajnokok.

Korábban Szerbia, Szerbia-Montenegró, illetve Jugoszlávia női válogatottja egyszer sem tudott négy közé kerülni az olimpiai röplabdatornán, így ez az ország fennállásának legnagyobb női röplabdás sikere.


1. Kína (Jüan Hszin-jüe, Csu Ting, Jang Fang-hszü, Kung Hsziang-jü,Vej Csiu-jüe, Csang Csang-ning, Liu Hsziao-tung, Hszü-Jün-li, Huj Zsuo-csi, Lin Li, Ting Hszia, Jan Ni)
2. Szerbia (Maja Ognjenović, Bojana Živković, Silvija Popović, Stefana Veljković, Milena Rašić, Tijana Bošković, Jovana Brakočević Canzian, Brankica Mihajlović, Jelena Nikolić, Tijana Malešević, Bjanka Buša)
3. Egyesült Államok

A döntőben:
Kína-Szerbia 3-1 (-19, 17, 22, 23)

Korábban, a 3. helyért:
Egyesült Államok-Hollandia 3-1 (23, -25, 22, 19)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..