home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Kik kaphatnak olcsóbban áramot és gázt Szerbiában?
Szerbiai RTV
2022.02.28.
LXXVII. évf. 8. szám
Kik kaphatnak olcsóbban áramot és gázt Szerbiában?

Olcsóbban kaphatnak gázt és villanyáramot azok a szerbiaiak, akik keveset keresnek. A lehetőségről azonban kevesen tudnak, ezért nem adják át kérvényüket.

Árcsökkentést a szociális segélyre és a családi pótlékra jogosultak kapnak. Emellett azok is átadhatják a kérelmet, akiknek kevés a bevételük.

A határértékeket csökkentik, márciustól a következők érvényesek: egyszemélyes háztartás esetében 15.690 dinár, két- és háromfős család esetében 22.845 dinár, négy-öt fő esetében 29.994 dinár, hat, vagy annál több személy esetében pedig 37.719 dinár havonta. Akik ezekbe a kategóriákba tartoznak, igényelhetik az árcsökkentést.

A kedvezmény a háztartás tagjainak számától függően 120, 160, 200, illetve 250 kilowattóra áram. A gázból pedig - a fűtési szezon alatt - 35, 45, 60, illetve 75 köbmétert hagynak jóvá a rászorulóknak. Fontos feltétel egyébként az is, hogy az igénylőnek ne legyen korábbról fennmaradt tartozása.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..