home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Kihívások előtt
Tóth Tibor
2022.05.23.
LXXVII. évf. 20. szám
Kihívások előtt

A zentai Tiszavirág Kajakklub mögött tartalmas időszak áll. Március elején Subotić Igor, Ladócki Ádám, Kobrehel Tamás és Berec Balázs edzőjükkel, Fehér Csabával részt vettek a serdülő-, ifi- és 23 éven aluli válogatott boszniai-hercegovinai edzőtáborában, ahol a versenyzők két hét alatt napi 30-35 km-t teljesítettek. Néhány héttel később, március közepén újabb három zentai kajakozó (Kelemen Panna, Ladócki Csongor, Tóth Aleksz) edzőtáborozott a válogatottal Trebinjén, ők összesen csaknem 200 kilométert lapátoltak össze.

A Palánkán megrendezett 5 km-es országos bajnokságon a Tiszavirág színeit 14 versenyző képviselte, akik közül Gere Katalin a junior lányok versenyében ezüst-, Kobrehel Tamás pedig a serdülő fiúk mezőnyében bronzérmet nyert. Kelemen Panna a serdülő lányok, Subotić Marko pedig a felnőtt férfiak versengésében épphogy lemaradt a dobogóról, és mindketten a 4. helyen fejezték be a versenyt. A szerbiai válogatóversenyre, mely egyúttal a szerbiai kupa egyik regattája is volt, öt napot a szegedi Maty-éren készültek a zentai kajakozók.


A szegedi Maty-éren (a Tiszavirág Kajakklub felvétele)

A kemény munka meghozta gyümölcsét, hiszen Fehér Csaba tanítványai közül Gere Katalin az ifik mezőnyében 500 és 1000 méteren is a 2. helyen ért célba, Subotić Igor pedig az ifik között a hosszabb távon bronzérmet szerzett. Subotić 500 méteren bezsebelt még egy 5. helyet, Kelemen Panna pedig szintén 500 méteren a serdülők között 6. lett. Az újvidéki Májusi Kupán Subotić Marko aranyérmet nyert a felnőttek 2000 méteres távján, és a dobogó legfelső fokára állhatott még a Ladócki Ádám, Berec Balázs, Ladócki Csongor, Kobrehel Tamás alkotta junior-kajaknégyes is, mely a 200 méteres sprinttávot nyerte meg. Született egy zentai bronz is, melyet Ladócki Ádám szerzett kajak egyes 1000 méteren. Az érmek mellett egy 4., négy 5., egy 6. és egy 7. hely fűződik a zentai kajakozók nevéhez.

A Tiszavirág versenyzőire több jelentős megméretés vár az idén is. A sorban első a június második felében Belgrádban megrendezendő ifjúsági és 23 éven aluli világbajnokság, melyen Gere Katalin és Subotić Igor indulhat, ha június elején sikeresen szerepelnek a pozsonyi nemzetközi regattán.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..