home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Kihirdették az alkotmány módosítását
Pannon RTV
2022.02.09.
LXXVII. évf. 6. szám
Kihirdették az alkotmány módosítását

Kihirdette a szerbiai alkotmány módosítását a köztársasági parlament elnöke. Ivica Dačić beszédében elmondta, hogy a január 16-án megtartott népszavazáson a voksolásra jogosult polgárok többségének döntésével összhangban módosult az alkotmány.

A köztársasági parlament elnöke gratulált a népnek és a képviselőknek, valamint a szakembereknek, akik részt vettek a folyamatban. Az eseményen jelen voltak a szerb kormány tagjai is.

A módosítás célja az igazságszolgáltatás függetlenségének és hatékonyságának előmozdítása, továbbá az ügyészség önállóságának növelése, valamint a polgárok hatékonyabb jogvédelmének biztosítása és a jogállamiság erősítése.

A Szerb Köztársaság alkotmányának módosítása után a bírákat nem a parlament választja, hanem a Bírósági Főtanács, tehát sem az igazságügyi miniszter, sem az Igazságügyi Bizottság elnöke, de a Legfelsőbb Semmítőszék elnöke sem vesz részt a választási folyamatban.

Fotó: Tanjug

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..