home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Kiderült, mik lesznek a magyar elnökség prioritásai az Európa Tanácsban
2021.05.04.
LXXVI. évf. 17. szám
Kiderült, mik lesznek a magyar elnökség prioritásai az Európa Tanácsban

Az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának vezetését májusban veszi át Magyarország Németországtól. Kiderült, mik lesznek a magyar elnökség legfontosabb prioritásai ennek kapcsán.

Az ország öt fő témakört fog különös hangsúlyban részesíteni. Az első a nemzeti kisebbségek helyzetének elemzése. A második a jövő nemzedékkel kapcsolatos politikák és lépések megvitatása. Egyebek mellett a család, az ifjúság, a felnövekvő nemzedékek és a társadalmi felzárkóztatás tartozik ebbe a csoportba. A harmadik a vallásközi párbeszéd. Továbbá olyan globális problémákra szeretnék még felhívni a figyelmet, mint például az informatikai forradalom és a mesterséges intelligencia, valamint a környezettel kapcsolatos témák. Az Európa Tanácsot 1949. május 5-én a londoni szerződés keretében hozták létre, jelenleg 47 állam a tagja, Magyarország 1990-ben csatlakozott, és egyszer már elnökölt. 

Forrás: hirado.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..