home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Kiállni és kiállítani sem ART
Szerda Zsófia
2023.10.15.
LXXVIII. évf. 41. szám
Kiállni és kiállítani sem ART

Nyolcadik alkalommal szervezte meg a Vajdasági Ifjúsági Fórum csapata, azon belül is a VIFÓ Art a Kiállni Sosem ART elnevezésű eseményt, most a Danilo Kiš Alapítvány termében. A rendezvény célja, hogy lehetőséget és teret nyújtson a fiatal vajdasági művészeknek, akik még pályájuk elején vannak, hiszen ilyenkor nem könnyű kiállítási teret találni, s műveiket a nyilvánosságnak is megmutatni.

A VIFÓ csapatának célja, hogy a kiállítások által is motiválják a fiatal képzőművészeket, valamint hangsúlyozzák a kreativitás és az alkotás fontosságát. A Kiállni Sosem ART tárlatok fontos pontja, hogy a művészek és a mentorok közötti kapcsolatépítés erősödjön, ezt szakmai kerekasztal-beszélgetések szervezésével segítik. A mostani, immár nyolcadik kiállításon négy fiatal művész mutatkozott be — az idén tíz kiállító jelentkezett a felhívásra, de csak négy alkotót tudtak kiválasztani.

Zavarko Natália Óbecsén él. A középiskolai tanulmányait jelenleg az Óbecsei Gimnáziumban végzi. Hiperrealisztikus portrékkal foglalkozik, melyeket nem több mint egy éve kezdett el rajzolni. Híres színészek, sportolók arcképét rajzolja meg hihetetlen pontossággal. A rajzolás és a festés számára nagyon kedves hobbik, melyeket autodidakta módon sajátított el. Emellett még színjátszással is foglalkozik.

Telečki Alexandra a második a kiállítók sorában. Moholi származású, fiatal alkotó, aki az újvidéki természettudományi karon végezte tanulmányait, jelenleg Moholon és Zentán dolgozik tanárnőként. A festés egyelőre csak hobbi számára, de szeretné, ha annál jóval több is lehetne, hiszen mindig feltölti, ha festhet.

Ivanovity Lívia törökbecsei lakos, aki az Óbecsei Műszaki Középiskolában végezte el tanulmányait, de a művészet már egészen kicsi kora óta része az életének, legyen szó az online térben való rajzolásról vagy papíralapúról. Előszeretettel használ alkotásain goth elemeket, melyekben a dotwork és a linework technikák keverednek. Zenekarok számára is készít albumborítókat. 

Fehér Barnabás torontáltordai lakos volt a negyedik kiállító, de sajnos nem tudott jelen lenni a megnyitón. Barnabás jelenleg a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium képzőművészeti szakán tanul. Festészetében nagy hangsúlyt kapnak a színek, hétköznapi csendéleteket vet papírra, egy fürdőszobai szekrény tartalmát, vagy éppen egy gyümölcsökkel teli asztalt. Mint azt bemutatkozásában olvashattuk, a színekkel jobban ki tudja fejezni gondolatait, mondandóját.

A kiállításmegnyitót Ábrahám Máté csellójátéka tette még ünnepélyesebbé.

Fényképezte: Szerda Zsófi

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..