home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Ki kincsét osztja szét…
Martinek Imre
2019.05.28.
LXXIV. évf. 21. szám
Ki kincsét osztja szét…

Mottó: „A vezeklés jelképe nemcsak a térdre hullás és az ima, hanem a talpra állás és a felkiáltás is”

A kölcsönzött gondolatébresztő a pancsovai Erdei Ernő egyik korábbi költeményéből vétetett. Mintegy ízelítőül ahhoz a meghívóhoz, mely legújabb verseskötetének bemutatójára invitál minden érdeklődőt.

A kincseimből osztok nevet viselő gyűjtemény immár ötödik abban az alkotói opuszban, mellyel a szerző a tizenhét évvel ezelőtti debütálása óta nemcsak el- és utógondolkodásra készteti az olvasót, de aktív cselekvésre is. Legelső kötete a Vezeklés címet kapta (2002), amit az Álom és való (2006), a Töredék (2010), majd a Tallózás (2013) követett.

Egyébként Ernő bácsi munkásságába lapunk olvasóinak is több ízben betekintést nyerhettek.
https://hetnap.rs/cikk/Szulofoldet-epito-kicsiny-sikerek-7966.html

Legutóbb hat évvel ezelőtt, miután a magyar kultúra napja délvidéki központi ünnepségén méltatottak soraiban ő maga is átvehette anno a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség által alapított Magyar Életfa Díjat. https://hetnap.rs/cikk/%E2%80%9EValami-ero-kellene-ami-az-utanunk-jovoket-egybekapcsolja%E2%80%9D-13344.html

Erdei Ernő verseskötetének bemutatójára szerdán, május 29-én kerül sor a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület Lázár cár utca 19. alatti székházában, 20 órai kezdettel. A belépés díjtalan.

A szerzővel készült beszélgetésünket egyik soron következő lapszámunkban is olvashatják.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..