home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
„Kezdjetek el élni, hogy legyen mit mesélni!”
Zvekán Péter
2014.08.20.
LXIX. évf. 34. szám
„Kezdjetek el élni, hogy legyen mit mesélni!”

Számomra mindig is az volt az egyik legfontosabb dolog, hogy tartalommal töltsük meg az életünket, mert annak csak úgy van értelme. A fiatalok nyilván minden korban máshogyan szórakoznak, teljesen felesleges tehát elvárni tőlük, hogy operába vagy operett-előadásokra járjanak. Eljön majd az idő, amikor igényelni fogják az efféle kulturális élményeket, de addig is itt vannak a könnyűzenei fesztiválok.

Szerencsére van belőlük bőven, kedvünkre válogathatunk bennük. Napjainkban sajnos elsőként azt kell felmérnünk, hogy mekkora összeget tudunk szórakozásra fordítani. Ezután már csak a megfelelő fesztivált vagy fesztiválokat kell kiválasztanunk.

Vidékünkön valamiért egyre népszerűbbek azok a rendezvények, amelyeken elektronikus zene szól. Ezekre általában elérhető áron kínálják a belépőt, nekünk pedig nincs más dolgunk, mint elengedni magunkat. Olyannyira, hogy például a Summer3p-en a parti közben nyugodtan beleugorhatunk a medencébe. Mikor szánnánk rá magunkat egy ilyen irracionális tettre, ha nem fiatalkorunkban? Ilyenkor nem arra kell gondolni, hogy vizesek leszünk, vagy hogy meg fogunk fázni. Egyszerűen át kell adnunk magunkat a hangulatnak.

A vajdasági fiatalok igencsak hiányolják a zentai Nyári Ifjúsági Játékokat, egyre több azonban az olyan rendezvény, amely betölti az utána maradt űrt. Itt van például a Kanizsa Feszt, melynek helyszíne a Tisza menti strand. Mellette kiépített táborhely is található megfelelő infrastruktúrával és a manapság nélkülözhetetlen Wi-Fi-hálózattal.

Aki pedig szeretné (a szó szoros értelmében) átlépni a határt, annak nem szabad kihagynia a Kunfehértón megrendezett Sör- és Grillfesztivált. Ott egy nagyszínpad és egy DJ-stage várja a fiatalokat. Az utóbbi a kunfehértói tavon kapott helyet, így akár a vízben is végigbulizhatjuk az estét. Ugyanitt összegyűjtötték a kézművessör-készítők jelentős képviselőit is, úgyhogy a meggyestől a szilvásig mindenfélét megkóstolhatunk.

Aki egy igazi ereszd el a hajamat fesztiválra szeretne menni, annak nem szabad kihagynia a Sziget Fesztivált! Hatalmas terület, rengeteg színpad, garantált szórakozás. Mivel a szervezők is jól tudják, hogy az emberek napközben csak éledeznek, sok olyan sátort állítottak fel, ahol érdekesebbnél érdekesebb programokkal üthetjük el az időt. Elmehetünk az élő könyvtárba, ahol nem könyvet, hanem nem átlagos életet élő embereket „vehetünk ki” beszélgetésre. Például egy bűnözőt. Az esték pedig itt is a koncertekről szólnak. Annyi a fellépő, hogy az ember időnként össze is zavarodik, és sajnálja, hogy nem tud egyszerre két helyen lenni.



Ezek a rendezvények az idén sajnos már elmúltak, csak jövőre tudunk részt venni rajtuk. Szabadkán viszont kezdődik az Interetno Fesztivál. A központ átalakul Etnopolisszá, ahol most már két színpad kap helyet, valamint kirakodóvásár és borutca is lesz. Az idei év egyik legérdekesebb fellépőjének Palya Bea ígérkezik.

A határ másik oldalán pedig még nem maradtunk le a SZIN-ről, azaz a Szegedi Ifjúsági Napokról, mely rendezvény augusztus 27-étől 30-áig tart. Itt olyan fellépők várják a fesztiválozókat, mint a 30y, az Anima Sound System, a Belmondo, a Csík zenekar, de ott lesz Dévényi Tibi bácsi is.

A lényeg, hogy életünk folyamán sok mindent pótolhatunk, de az elmulasztott fiatalságot nem! Ezért, fiatalok, irány a fesztiválok világa, ahol feltöltődhetünk energiával, élményekkel, és ahol rengeteg új ismeretségre tehetünk szert. A cikket egy ide illő Anna and the Barbies-dalrészlettel zárnám: „Kezdjetek el élni, hogy legyen mit mesélni!”

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..