home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Kettős siker a Vojvodinában
Bíró Tímea
2020.07.20.
LXXV. évf. 29. szám
Kettős siker a Vojvodinában

Az újvidéki Vojvodina Tekeklub tagjai rendkívül jó formában vannak, sikert sikerre halmoznak. A csapat lendületéről és eredményeiről beszélgettünk Rácz Andorral, a csapat egyik tagjával.

* Hogyan sikerült megnyerni a Szerbia Kupát és az első rangot? Mesélnél a felkészülésetekről és arról, hogy mi adott erőt a csapatnak?

— A bajnokság kezdete előtt a csapat két barátságos meccset játszott Banja Lukában egy korszerű pályán. Ezeken a csapat 3700 felett teljesített, mely nagyszerű eredmény. Ez a felkészülés nagyon jól összehangolt bennünket, mivel két új játékos jött a csapathoz, ugyanúgy ennek a két eredménynek köszönhetően pozitív lendületet is kaptunk. A csapaton belül senki sem emlegette a bajnoki címet, hanem haladtunk előre lépésről lépésre, és így senkit sem terhelt nyomás.

* Tizennégy évet kellett várni az újabb kettős sikerre. Minek köszönhető ez a mostani csúcsteljesítmény? Mennyire volt nehéz dolgotok?

— Két évvel ezelőtt, amikor még a második osztályban versenyeztünk, úgy döntöttünk, hogy alakítunk egy csapatot, mellyel feljutunk az első rangba, és hazahozzuk a bajnoki címet az egyesület 50. születésnapjára, mely az idén van. Létrehoztuk a klub honlapját is (www.kkvojvodina.net), ahol követni lehet a teljesítményünket. Büszkén mondjuk, hogy Szerbiában egy tekecsapatnak sincs ilyen jól kidolgozott oldala. Tavaly maximális teljesítménnyel megnyertük a második osztályt, ami eddig senkinek sem sikerült ebben az osztályban. Az eddig elért eredmény egyrészt a jó hangulatnak köszönhető, másrészt pedig a jó csapatfelállításnak és Bárány Csongor tapasztalatának. Egy olyan játékosról van szó, akinek ez a nyolcadik bajnoki címe, és négyszeres világbajnok. Nem volt könnyű dolgunk, mivel hat kiegyensúlyozott csapat játszott, mindenki esélyes volt, viszont az első fordulótól kezdve a táblázat élén álltunk. Ez egyébként a harmadik bajnoki cím a klub történelmében, és így mi vagyunk a negyedik legsikeresebb csapat az országban. A Belgrád a legsikeresebb a tíz bajnoki címével, majd követi a Partizan héttel, a Zvezda hattal és a Vojvodina hárommal. A pontot az i-re Szimonovity Szlobodán tette fel, aki a kettős bajnoki cím elnyerése után megnyerte az egyéni országos felnőttbajnokságot, és ezzel sikerült egy évben összegyűjtenie a három legértékesebb bajnoki címet. Hogy mekkora sikert ért el, azt az is bizonyítja, hogy Jugoszlávia szétesése óta ő az első játékos, akinek sikerült megvédenie az egyéni országos bajnoki címét.

* A járvány mennyire nehezítette meg az edzéseket?

— A koronavírus miatt két hónapot nem készült a csapat. Március 15-én, amikor kihirdették a szükségállapotot, a csapat már magáénak tudhatta a bajnoki címet, viszont a kupa még hátramaradt. Éppen három hónapra rá folytattuk a bajnokságot, ami nagy kihagyás volt, így gyengébb formával vártuk a végét. A kupa elődöntőjében a belgrádi Partizannal kerültünk össze, mely csapat a tavalyi kettős bajnok, a döntőben viszont a Belgráddal játszottunk, mely az elmúlt tizennégy évben tizenegyszer nyerte meg a Szerbia Kupát. Mindkét meccs nehéz volt, de csak sikerült nyertesként kijönnünk az összecsapásokból. A klub történetében ez a harmadik kupa, így a második legsikeresebb csapat vagyunk az országban — már ami a kupát illeti.

* Mik a további tervek?

— Mivel két csapattársunk sajnos elmegy tőlünk, először is a helyettesítésükön dolgozunk. Utána kezdjük meg a felkészülést a nemzetközi NBC-kupára, melyen mi is részt veszünk, és mely Apatinban lesz megrendezve. Természetesen szeretnénk folytatni az eddigi sikerszériát, és az a célunk, hogy hosszú évekig a szerbiai tekesport legjobbjai közé tartozzunk, illetve hogy rendszeres résztvevők legyünk a nemzetközi kupákon.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..