home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
Kettős korona Manó fején
(T. T.)
2015.09.07.
LXX. évf. 35. szám
Kettős korona Manó fején

A trópusi, gyakran már elviselhetetlen hőség ellenére is mintegy kétezren látogattak ki vasárnap délután a királyhalmi labdarúgópályára, ahol 33. alkalommal tartották meg a hagyományos szamárversenyt.

A rajthoz álló szamarak száma a tavalyi évhez képest majdnem a duplájára nőtt — egy éve nyolc szamár vágott neki a kétkörös távnak, az idén viszont összesen tizenöt csökönyös jószág futott a minél jobb helyezésekért. Az eseményt Katona Róbert, a királyhalmi helyi közösség elnöke nyitotta meg, majd megkezdődött a szamaragolás, melyre kilencen neveztek be. Ebben a számban zsinórban harmadik alkalommal is a csantavéri Kis Dadara Ferenc haladt át a képzeletbeli célvonalon Manó nevű szamarával, maga mögé utasítva Seregély Hari Gézáját és Kovács Adorján Figaróját. Manó nagyon elemében volt vasárnap, hiszen duplázni tudott, és fogathajtásban sem engedett senkit maga elé. A tizennégy fogat közül imponáló magabiztossággal ért elsőként célba a címvédő, a buránysori Katona Ferenc Márkója és Seregély Hari Figarója előtt. Mindkét kategóriában az első helyezettek 3000, a másodikak 2000, a harmadikak pedig 1000 dinárt vihettek haza. Több kísérőrendezvény is gazdagította az eseményt, a tombolán több mint száz ajándékot sorsoltak ki. A fődíj öt köbméter összevágott, házhoz szállított tűzifa volt, a második díj pedig egy hűtőszekrény. A 33. szamárverseny a noszai Piros Ingesek együttes fellépésével ért véget. A felvételek a helyszínen készültek.


Most pedig tekintse meg a cikkhez kapcsolódó képgalériát is, melyet kicsit lejjebb megtalálhat!

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..