home 2024. április 30., Katalin napja
Online előfizetés
Kettős állampolgárság
(tt.)
2004.12.22.
LIX. évf. 51. szám

A köztársasági képviselőház december 14-én elfogadta az állampolgárságról szóló törvényt, amely meggyorsítja az állampolgárság elnyerésének eljárását, lehetővé teszi a kettős állampolgárságot, és kibővíti azoknak a körét, akik könnyített módon juthatnak hozzá. A minap ellenszavazat nélkül elfogadott...

A köztársasági képviselőház december 14-én elfogadta az állampolgárságról szóló törvényt, amely meggyorsítja az állampolgárság elnyerésének eljárását, lehetővé teszi a kettős állampolgárságot, és kibővíti azoknak a körét, akik könnyített módon juthatnak hozzá. A minap ellenszavazat nélkül elfogadott állampolgársági törvényre a hatalmi többség 128 képviselője voksolt igennel, az ülésen jelen levő többi honatya pedig tartózkodott.
Történt mindez a Szerb Köztársaságban karácsony havának tizennegyedik napján. Szépen, csendben, minden különösebb csinnadratta nélkül, ahogyan kell, ahogyan illik. És ez így van jól, így van rendben. Normáliséknál legalábbis. Mindenhol a világon.
És hogy ki lehet kettős állampolgár? Mindenki, aki igazolni tudja felmenőinek valamikori szerb állampolgárságát, és elismeri hazájának Szerbiát. Mindegy, hogy Párizsban vagy Torontóban született-e, mindegy, hogy Párizsban vagy Torontóban él-e az illető. Ilyen egyszerű az egész. És még szavazati joga is lesz.
A lecke tehát fel van adva...
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..