home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Két új diagnosztikai gép 
2024.04.08.
LXXIX.. évf. 14. szám
Két új diagnosztikai gép 

A magyarkanizsai Egészségház az elmúlt időszakban két nagyértékű diagnosztikai géppel lett gazdagabb. A mobil ultrahang és a D-dimer készülék összértéke megközelítőleg 2 millió dinár.

Gyólay Karolina, az egészségház igazgatója köszönetét fejezte ki az önkormányzatnak az állandó támogatásért.

A D-dimer készülékkel 15 perc alatt ki lehet zárni egy trombózisveszélyt. Nagyon fontosak ezek az eszközök, mivel nálunk nincs közkórház. Hosszú procedúra után vált csak lehetővé, hogy a betegsegélyező terhére végezhessük ezeket a vizsgálatokat, így a polgároknak nem kell a kórházba utazniuk, vagy privát laboratóriumokban elvégeztetni a vizsgálatokat.

Fejsztámer Róbert polgármester ismertette, minden évben az önkormányzati költségvetésben több mint 20 millió dinárt különítenek el az egészségház működésére.

A két berendezés pénzbeli értéke nem túl nagy, viszont nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az egészségház a község egész területén a polgároknak magasabb szintű, gyorsabb és színvonalasabb szolgáltatást tudjon nyújtani – fogalmazott a polgármester.

Forrás: Magyarkanizsa község sajtószolgálata

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..