home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Két fontos beruházás Zentán
Tóth Lívia
2017.04.20.
LXXII. évf. 16. szám
Két fontos beruházás Zentán

A zentai önkormányzatban megtartott sajtótájékoztatón két fontos beruházásról számolt be az újságíróknak Ceglédi Rudolf polgármester és Győri István alpolgármester. Mindkét esetben útépítésről, valamint javításról van szó, amelyet a tartomány ötven, illetve nyolcvan százalékos hozzájárulásával sikerül megvalósítani.


Rúzsa Mária felvétele

— A Tornyosi úton lassan befejeződik a kerékpárút kiépítése, ami azt jelenti, hogy hamarosan az utca teljes hosszában, mindkét oldalon biztonságosan közlekedhetnek majd a biciklisek. A munkálatok értéke 4,2 millió dinár, ebből 1,6 millió dinárt a tartományi gazdasági titkárság biztosított, a többit a községi költségvetésből teremtették elő — mondta Ceglédi Rudolf és hozzátette, még egy rövidebb szakasz kiépítése maradt hátra: — Itt azonban összetettebb a folyamat, mert a kerékpárútnak a síneken kell áthaladnia, ami külön tervezést igényel. Reméljük, a dokumentáció egy hónapon belül elkészül, és az egyik következő pályázatunknak ez lesz a tárgya.

Amikor átadtuk rendeltetésének a Sportcsarnokot, már akkor tervben volt az előtte haladó igen rossz állapotban lévő útvonal javítása és szélesítése egészen a DTD csatornáig. Végre ezek a munkálatok is elkezdődtek, az út 5 méter széles lesz, a 760 méteres szakasz költsége több mint 17 millió dinár. Az összeg nagy részét, közel 15 millió dinárt a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság bocsájtja rendelkezésünkre. Az új aszfaltburkolat lehetővé teszi, hogy a polgárok biztonságosabban jussanak el a Sportcsarnokhoz, az úszómedencékhez, valamint a Pána városrészbe, a víkendtelepre és a Halászcsárdához. Ennek az útvonalnak még egy része szorul javításra, ha jövőre azzal is elkészülünk, akkor olyan problémát számolunk fel, amely már több huzamosabb ideje megkeseríti a lakosság életét.


Ceglédi Rudolf és Győri István (a szerző felvétele)

Az elhangzottakhoz Győri István alpolgármester hozzátette, teljes erőbevetéssel dolgoznak azon, hogy az önkormányzatnak a tartományi és a köztársasági forrásokból minél több pénzt biztosítsanak. Az előrejelzések szerint lesznek még sikeres pályázataik, de ezekről a későbbiekben tájékoztatják a közvéleményt.


Rúzsa Mária felvétele

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..