home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Két fiú elhagyhatta a kórházat
2023.05.05.
LXXVIII. évf. 18. szám
Két fiú elhagyhatta a kórházat

Országos gyász kezdődött május 5-én Szerbiában, amely még a hétvégén is tart. A háromnapos gyászt a szerdai belgrádi iskolai lövöldözés miatt rendelték el, de most már a mladenovaci áldozatokra is emlékezik az ország.

A zászlókat félárbocra eresztették, a rádiók és a televíziók ezekben a napokban a nem sugározhatnak szórakoztató tartalmakat, a vendéglőkben, rendezvényeken nem szólhat zene, valamint tilos közterületen szórakoztató jellegű műsorokat tartani. 

Szerbia-szerte és a régióban is megrendítette az embereket a tragikus esemény. Belgrádban azóta is folyamatosan érkeznek az emberek az oktatási intézményhez, hogy virággal, gyertyagyújtással fejezzék ki részvétüket.


Fotó forrása: Tanjug

Danica Grujičić egészségügyi miniszter bejelentette, kiengedték az iskolai lövöldözésben megsérült két fiút, akiket a Tiršova utcai klinikán kezeltek, a fejsérülést szenvedett lány állapota azonban még mindig válságos. 

Időközben érkezett a hír, hogy Leskovacon légpuskával sebesítettek meg egy 18 éves fiút. A sérültet a mellkasának jobb oldalán érte a lövés, általános állapota súlyos. A helyi közkórházból átszállították a niši Klinikai Központba, ahol azonnal megműtötték. Sajtóhírek szerint feltételezhetően véletlenül lőtte meg légpuskával egy barátja. Az elkövetőt letartóztatták.

A szerb kormány elfogadta az Aleksandar Vučić szerb elnök által a mladenovaci vérengzés után javasolt intézkedéseket, és sürgős eljárásban szigorítják a fegyvertartás feltételeit.

A Belügyminisztérium nyilvános felhívást ad ki a fegyvert és robbanószerkezetet illegálisan birtokló személyeknek, hogy azt egy hónapon belül következmények nélkül szolgáltassák be. 

Forrás: Pannon RTV, Szerbiai RTV, Novosti, Tanjug
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..