home 2024. április 29., Péter napja
Online előfizetés
Két évvel ezelőtt, február 24-én tört ki az orosz–ukrán háború.
2024.02.24.
LXXIX. évf. 8. szám
Két évvel ezelőtt, február 24-én tört ki az orosz–ukrán háború.

Az évforduló előtt Vlagyimir Putyin orosz elnök arról számolt be, hogy Oroszország stratégiai nukleáris erőinek 95%-át modernizálták, a légierő nemrég vett át négy új, szuperszonikus nukleáris képességű bombázót. Oroszország szárazföldi, tengeri és légi nukleáris hármasa naprakész, megkezdték a Circon hiperszonikus rakéták sorozatgyártását, és új, nem részletezett csapásmérő rendszereket is tesztelnek. Az Ukrajnában harcoló katonákat, az igazságért harcoló hősöknek nevezte.

Ukrajna 2024-ben nemcsak védekezik az országot támadó orosz hadsereg ellen, hanem új ellentámadást is előkészít – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. Hangsúlyozta,


Fotók: Tanjug

Ukrajna számára fontos, hogy az amerikai kongresszus támogassa az országának nyújtandó további katonai segítséget. Arra is emlékeztetett, a csapata elkészített egy béketervet, hogy diplomáciai módot találjanak a háború befejezésére. Ez többek között előírja az összes, Oroszország által megszállt ukrán terület felszabadítását.

Olekszandr Kubrakov Ukrajna miniszterelnök-helyettese szerint az ország újjáépítése 10 évig is eltartana, ha a háború most érne véget. A keletkezett károk legalább 500 milliárd euróra rúgnak.

Az Európai Unió Tanácsa elfogadta az Oroszország elleni tizenharmadik szankciós csomagját. Az új intézkedések az orosz háborús erőfeszítésekhez segítséget nyújtó vállalkozásokat is sújtják. A jegyzék 106 személy és 88 szervezet nevével bővült. Ezzel 2000 fölé emelkedett azok számra, akiket az EU szankciókkal sújt válaszul Oroszország Ukrajna elleni agressziójára.

Forrás: MTI, Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..