home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Készül a sportstratégia
(T. T.)
2014.02.11.
LXIX. évf. 7. szám

A szabadkai önkormányzat, a sportszövetség és a sportklubok képviselői nyilvános vitára bocsátották a város sportéletével és a klubok működésével, működtetésével kapcsolatos legégetőbb kérdéseket. A vita után Maglai Jenő polgármester rögtönzött sajtótájékoztatóján kijelentette: Szabadka talán már nem is a sport városa, még ha ez a kép él is róla a köztudatban.

— A sportklubok képviselői rengeteg megoldásra váró gondot vázoltak fel. Közülük is a legnagyobb a pénz, az elmúlt időszakban ugyanis az egyesületek anyagi támogatása nem volt átlátható. A vkt minden bizonnyal el fogja fogadni az anyagi eszközök elosztására vonatkozó új szabályozást, melynek köszönhetően már nem személyes kapcsolatok és különféle érdekek határozzák meg a pénz sorsát. Nagy adósságot örököltünk, főleg utaztatási költségekre gondolok. Szabályozni fogjuk, hogy az önkormányzat mely esetekben járulhat hozzá a sportklubok utaztatásának fedezéséhez. Az épületek igénybevételének kérdését is rendeznünk kell. A sportlétesítmények nagy része rossz állapotban van, nem hagyhatunk így őket. A sportklubok képviselői több észrevételt tettek a klubok bejegyzésével kapcsolatban. Az ország harmadik legrégebbi és legnagyobb egyesületének, a szinte működésképtelenné vált Spartacusnak még nincs rendezve a jogi státusa. A városnak nincs annyi pénze, amennyit a klubok elvárnának tőle. Az elkövetkező időszakban — az új szabályzásnak köszönhetően — igazságosabban fogjuk elosztani a pénzeszközöket. A kisebb klubokat, valamint a kevésbé látványos sportágak képviselőit is támogatni fogjuk. Fontosnak tartjuk, hogy a külvárosi települések klubjai ne szoruljanak háttérbe, róluk se feledkezzünk meg. Kevés a sportpálya, több klub pálya nélkül maradt, a sportolóknak nincs hol edzeniük, versenyezniük. Ezeket a gondokat is orvosolnunk kell. Hosszú évek után ki fogunk dolgozni egy szabadkai sportstratégiát, melyre óriási szükség van, enélkül ugyanis nem tudunk előrelépni. Ebben benne foglaltatik, hogy az elkövetkező időszakban mit szeretnénk elérni a sport terén, valamint milyen irányba óhajtjuk fejleszteni — zárta a rögtönzött sajtótájékoztatót Maglai Jenő.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..