home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Készenlétben a szerb katonaság
2022.11.02.
LXXVII. évf. 44. szám
Készenlétben a szerb katonaság

Készenlétbe helyezték a szerb katonaságot, valamint növelték a harckészültséget, hogy minden esetleges feladatra azonnal válaszolni tudjanak – közölte Miloš Vučević szerb védelmi miniszter. Az erre vonatkozó utasítást Aleksandar Vučić államfő a hadsereg főparancsnokaként adta ki.

A szerb védelmi miniszter közölte: Belgrád nem készül háborúra, de Szerbia nem lehet olyan ország, amely felkészületlenül várja az eseményeket. Ezzel a lépéssel arra reagáltak, hogy Albin Kurti koszovói miniszterelnök csak részben és csak rövid időre halasztotta el a koszovói szerbek járműire vonatkozó rendszámtáblacserét.

Novembertől a Koszovóban élő szerbek nem használhatják tovább a Szerbiában kiadott rendszámtábláikat, hanem koszovóira kell őket cserélniük. A koszovói miniszterelnök a múlt héten jelentette be, nem halasztja el a rendszámtáblacserét annak ellenére sem, hogy nyugati partnerei ezt kérték tőle.

Koszovó 2008-ban kiáltotta ki függetlenségét Szerbiától, de Belgrád ezt nem hajlandó elismerni, és továbbra is saját, déli tartományának tartja. Albin Kurti miniszterelnök szerint minden a kölcsönös elismerésen múlik, vagyis ha Szerbia elismeri Koszovó függetlenségét, akkor a koszovóiak hozzáállása is megváltozik.

Minden drónt le fognak lőni, amit a katonai objektumok és állások környezetében észlelnek – mondta Ana Brnabić a Szerbiai RTV műsorában. A szerb miniszterelnök megerősítette, hogy drónokkal figyeltettek meg szerbiai katonai állásokat és két kaszárnyát. Véleménye szerint távol van a megállapodás Koszovóval, mivel a Pristina nem hajlandó a tárgyalásokra.

Forrás: MTI, Szerbiai RTV, Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..