home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Kertész Imre életművét méltatták az Ez itt a kérdésben
MTVA
2020.12.12.
LXXV. évf. 50. szám
Kertész Imre életművét méltatták az Ez itt a kérdésben

„Az irigyek kirostálódnak az időből, de a művek ott maradnak”

Kertész Imre mindeddig az egyetlen magyar íróként tizennyolc évvel ezelőtt, 2002. december 10-én vehette át az irodalmi Nobel-díjat. Az író alakjáról, munkásságáról, a vele kapcsolatos személyes emlékeikről Schmidt Mária történész, Hafner Zoltán irodalomtörténész és Lukács Sándor színművész beszélgettek az M5 kulturális csatorna Ez itt a kérdés című műsorában.

A műsorban szóba került a napokban megjelent Világvég-történetek című kötet is, amely plasztikus módon bemutatja azt a zömében kudarcokkal teli időszakot, amikor a Sorstalanság megjelent. Kertész 1975-ben még nem számított elismert írónak. A 280 oldalas könyv igazi kuriózum, amely a szerző korábbi, kevésbé ismert műveiből egy kisregényt, két elbeszélést, két novellát, egy esszét tartalmaz, valamint zárszóként Hafner Zoltán szerkesztői jegyzetét és kommentárjait közli. Az irodalomtörténész elmondta, egyelőre még kiadatlan az a beszélgetés, amit Kertésszel készített az akkoriban még meg nem jelent műveiről.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..