home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Keresztény hivatásunk
2009.12.23.
LXIV. évf. 51. szám
Keresztény hivatásunk

A Keresztény Értelmiségi Kör Ifjúsági Tagozata (KÉKifi) a topolyai szervezőkkel közösen az idén is megszervezte a fiatalok adventi ifjúsági napját december 5-én. Az előző években Szabadkán és Újvidéken volt ez a találkozó, az idén pedig Topolya látta vendégül a több mint 50 fiatalt Vajdaság...

A Keresztény Értelmiségi Kör Ifjúsági Tagozata (KÉKifi) a topolyai szervezőkkel közösen az idén is megszervezte a fiatalok adventi ifjúsági napját december 5-én. Az előző években Szabadkán és Újvidéken volt ez a találkozó, az idén pedig Topolya látta vendégül a több mint 50 fiatalt Vajdaság más-más településeiről: Horgosról, Csantavérről, Szabadkáról, Zentáról, Tóthfaluról, Bácskossuthfalváról, Bajsáról, Tornyosról, Kúláról, Oromról, Moholról. A vendégelőadó, Kalapis Sztoján szalézi atya Muzslyáról érkezett, és a hivatással kapcsolatban szólt a résztvevőkhöz. Köszönet ft. Fazekas Ferenc topolyai plébános atyának, Balcsák Szilárd diakónusnak és Virág Gábor hitoktatónak a helybeli lehetőségekért! A Sarlós Boldogasszony templomban ft. Utcai Róbert csantavéri plébános atya mutatott be szentmisét.
Bálint Annamária, az egyik fiatal a találkozó részleteiről bővebben a következő élményeket fogalmazta meg:
- A gyülekezés és a bevezető után hamarosan elkezdődött ft. Kalapis Sztoján atya előadása Hivatásválasztás és keresztény hivatásunk címmel. Az atya elmondta, mennyire fontos, hogy olyan hivatást, iskolát válasszunk, amelyben jól érezzük magunkat, s ne feszélyezve, kedvetlenül teljenek a mindennapjaink a tanintézményben vagy a munkahelyen. Beszélt arról is, hogy a mai fiatalok nehezen tudják eldönteni, milyen pályát is válasszanak maguknak. Ebben a szülők segíthetnek legtöbbet, mivel ők állnak legközelebb a gyermekeikhez, s tudják, mit is szeretnének igazán. Viszont befolyásolhatják is őket, s sokszor olyan útra terelik, amely nem a boldogulásuk felé vezet. Ezért fordul elő sokszor az, hogy a gyerek nem jól tanul, mert csak muszájból, a szülő kedvéért jár az illető iskolába. Ennek elkerüléséért a gyereket meg kell kérdezni, hol szeretne továbbtanulni, és engedni kell, hadd menjen a neki legmegfelelőbb iskolába, akkor jó tanuló és boldog ember lesz. De a pályaválasztás előtt a Szentlelket is segítségül kell hívni, hogy segítsen a megfelelő iskolát kiválasztani a fiataloknak. Az ima segít a dolgok tisztán látásában, és könnyebb ima után átgondolni, mit is szeretne az ember, ez esetben a hivatásválasztás előtt álló fiatal. Az előadás után a szervezők korosztályok szerinti csoportokra osztották a résztvevőket, és kiválasztottak egy-egy nyugalmas helyet, hogy megvitassák az előadás mondanivalóját, és hogy bemutatkozzanak egymásnak. Utána megebédelt a társaság, majd kézműves-foglalkozáson vettek részt: képeslapot, báránykát és Jézuskát készíthettek, vagy papírból betlehemet hajtogathattak. Mindenki nagy örömére ének és gitárzene mellett telt az idő.
- A kézműves-foglalkozások után szentmise volt a templomban, melyet ft. Utcai Róbert atya mutatott be. A szentbeszéd az adventi időről szólt, arról, hogy mit kell tennünk az adventben, amivel örömet szerezhetünk Istennek, s általa magunkat is felkészíthetjük Jézus születésére. A lélekemelő hangulathoz az Ébredés zenekar járult hozzá adventi énekeivel. A szentmise után mindenki kapott egy kis útravalót: a Szentírásból vett, kis papírtekercsre írt idézetet. Az ifjúsági nap nagy örömünkre az Ébredés zenekar koncertjével folytatódott, melynek végeztével visszamentünk a plébániai hittanterembe vacsorázni. Majd élményekkel gazdagon indult haza a fiatalság erről a meghitt, adventi ifjúsági találkozóról. Reméljük, hogy jövőre is ugyanilyen szép és tartalmas összejövetelt tarthatunk, mint az idén.
A KÉKifi honlapján a www.kekifi.kek.org.rs címen, a galériában megtekinthetők a találkozó alkalmával készült képek!
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..