home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
Kérdezze a polgármestert!
A kérdéseket és válaszokat lejegyezte: Németh Ernő
2006.12.14.
LXI. évf. 50. szám

Itt a nyár, s ezzel együtt ismét jelentkeznek azok a panaszok, amelyek évről évre visszatérnek. A polgárok életét szúnyogok keserítik meg az esti órákban. Az építkezések során tönkreteszik a járdákat, melyeket azután nincs, aki megjavítson. A Zorka környékiek a levegő szennyezettségére panaszkodnak....

Itt a nyár, s ezzel együtt ismét jelentkeznek azok a panaszok, amelyek évről évre visszatérnek. A polgárok életét szúnyogok keserítik meg az esti órákban. Az építkezések során tönkreteszik a járdákat, melyeket azután nincs, aki megjavítson. A Zorka környékiek a levegő szennyezettségére panaszkodnak. Rovatunkban ezen a héten több csantavéri olvasó kérdésére is válaszolunk.
A kérdezők között ismét nyereményeket sorsoltunk. A Hét Nap negyedévre szóló előfizetését Futó Klára kapja. Gratulálunk neki, és kérjük, jelentkezzen hetilapunk szerkesztőségi telefonszámán, hogy az adatait egyeztethessük. A többi olvasónkat pedig arra biztatjuk, hogy próbáljanak szerencsét ők is, és kérdezzék a polgármestert! Használják a címszelvényt, vagy írjanak a msz@radiosubotica.co.yu e-mail címre.
Toldi Antal, Csantavér:
- Csantavéren a helyi közösség illetékeseihez fordultak, hogy az 5. szőlősor utca és a Felszabadulás utca kereszteződésénél beszakították a gyalogjárda hídját. Kihez forduljanak?
Kucsera Géza polgármester:
- Természetesen a helyi közösséghez kell fordulni, mert az önkormányzat jelentős eszközöket biztosít a részükre, hogy a gondokat megoldhassák, s az ilyen jellegű problémák ebbe a kategóriába tartoznak. Ezenkívül a községi alapból is elkülönítünk eszközöket. A polgároknak össze kell fogniuk, és kérvényt írniuk, hogy hivatalosan is tervbe iktathassuk az építkezést.
Pesti Ferenc, Csantavér:
- Be lehetne-e fedni a csantavéri piac egy részét?
Kucsera Géza polgármester:
- Igen, be lehetne fedni, viszont van egy jogi jellegű probléma. A csantavéri piac ugyanis a helybeli Komval tulajdona, és az önkormányzat nem tud mások ingatlanába beruházni. A fedett rész megépítését magának a vállalatnak kellene elvégeznie, például abból az illetékből, amelyet a piacon összeszednek a polgároktól.
Több olvasó kérdezi:
- Ki dönt arról, hogy mikor végeznek szúnyogirtást a településeken? Miért késtek vele az idén?
Kucsera Géza polgármester:
- A község területén a szúnyogirtást szerződéssel az újvidéki Ciklonizacija cég végzi helyi erők bevonásával, különféle módszerekkel. Mindig az adott időjárási viszonyoktól függ, hogy mikor kerül rá sor, az alkalmazott módszer pedig attól, hogy a szúnyogok és lárváik mely fejlődési szakaszban vannak. Az állóvizekben tablettást módszert használtak a lárvák megsemmisítésére. Ezt már elég régen elvégezték. A szeszélyes időjárás viszont sokáig késleltette a repülőgépes permetezést.
Ritter Erzsébet, Szabadka:
- A kommunális számlákat miért nem lehet a bankokban befizetni?
Kucsera Géza polgármester:
- Valószínűleg csak azért, mert a kommunális közvállalatok igazgatóbizottságai így döntöttek. Így, díjbeszedők segítségével gyorsabban hozzá tudnak jutni a pénzekhez. Egyes számlákat egyébként a postán is be lehet fizetni.
Márton Mária, Szabadka:
- A régi Zorka működik-e? Sokszor ugyanis szúrós szag van a levegőben, a fák törzsén pedig szürkés lerakódás tapasztalható.
Kucsera Géza polgármester:
- Több ilyen panasz is érkezett, és már többször kiküldtem a helyszínre a felügyelőséget. Az állítás minden esetben az volt, hogy nem üzemel a gyár, bizonyos részlegeiben folyik némi termelés, de a felügyelőség állítása szerint az nem káros a környezetre.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..