home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Kérdezze a polgármestert!
A kérdéseket és válaszokat lejegyezte: Németh Ernő
2006.12.14.
LXI. évf. 50. szám

Örömmel állapítjuk meg, hogy mind többen és többen kérdeznek, s olyanok is vannak, akik ismételten a polgármester úrhoz fordulnak újabb kérdésekkel, ami a bizalom jele lehet. Köszönjük közreműködésüket! Heti nyereményeinket ezúttal maga Kucsera Géza sorsolta ki a Szabadkai Rádió múlt csütörtöki Napr...

Örömmel állapítjuk meg, hogy mind többen és többen kérdeznek, s olyanok is vannak, akik ismételten a polgármester úrhoz fordulnak újabb kérdésekkel, ami a bizalom jele lehet. Köszönjük közreműködésüket!
Heti nyereményeinket ezúttal maga Kucsera Géza sorsolta ki a Szabadkai Rádió múlt csütörtöki Naprakész műsorában. A szabadkai városházát bemutató könyvnek és egy határidőnaplónak Szente Teréz lett a tulajdonosa. Ajándékát a Szabadkai Rádió magyar szerkesztőségében veheti át. A negyedévi előfizetést a Hét Napra ezúttal Meződi Ilona kapta. Kérjük, hogy jelentkezzen az újság szerkesztőségi telefonszámán az adatok egyeztetése végett.
Többi olvasónkat pedig arra biztatjuk, hogy kérdezzen, hisz újabb nyeremények várnak Önökre! A borítékra ragasszák rá a címszelvényt, az e-maileket pedig a következő címre küldjék: msz@radiosubotica.co.yu
Jenő Anna, Szabadka
A Zorka és a kaszárnya között van egy dombos rész. Rendezik-e a területet?
Kucsera Géza polgármester
Először a Zorkának a státusát kell megoldani, és ha az rendeződik, akkor ennek a területnek a hasznosítása is elkezdődik. Sajnos, előtte nem tudunk tenni semmit.
Szabadkai olvasó (név és cím a szerkesztőségben)
Mit csináljon az, aki fél házát újjáépítette az 1999-es belvíz után, de most ismét reped a fal, mert 2 cm-es belvíz van ismét?
Kucsera Géza polgármester
Első lépésként az utcák szabályozását végeztük el, és amint lehetőség nyílik, kiépítjük a csatornahálózatot is. Ennek feltétele, hogy elkészüljön az új tisztító, mivel a mostaninál nagyobb mennyiségű szennyvizet már nem tud befogadni a jelenleg működő. Az egyetlen megoldás, amit javasolni tudok a tisztelt olvasónak, hogy biztosítsa az épületet.
Kovács János, Királyhalom
Van-e olyan szabályzat, amely meghatározza, hogy évente hányszor kell falugyűlést tartani? Miért nem kötelező, hogy a helyi közösségekben legyen kommunális bizottság? Királyhalomon nincs ilyen.
Kucsera Géza polgármester
Nincs megszabva, hogy hányszor kell évente falugyűlést tartani, egy rossz tapasztalat alapján azonban módosítottunk a rendeleten, és ha a helyi közösségben nem hívják össze a falugyűlést, akkor megteheti azt a képviselő-testület elnöke vagy más szervek is bizonyos számú aláírás esetén. Ezáltal kiküszöböljük azt, hogy valaki bojkottálja vagy megakadályozza a munkát. Azt, hogy van-e kommunális bizottság egy adott településen, maga a település dönti el, hiszen nem kötelező, de ha a falu érdeke, akkor megalakíthatja.
Király Mária, Szabadka
A választásokkor a különböző pártok emlegették, hogy Szabadka a mi városunk, de most mit tesznek a városért? Segítenek-e Önnek megvalósítani a terveket?
Kucsera Géza polgármester
Természetesen, hogy a választási kampányban az ígéretek nagyon szépek, de kevesebb valósul meg belőlük. El kell azonban mondanom, hogy mi megpróbáljuk betartani a választási ígéreteket, s ehhez részben a többi koalíciós partner is hozzájárul. Vannak viszont vitás kérdések, amelyekben néha nem jutunk közös nevezőre. Az is igaz, hogy a programok sem voltak azonosak. Vannak dolgok, amit egyesek fontosnak tartanak, mások viszont nem. Sok a vita és egyeztetünk naponta. A fontos kérdésekben azonban leginkább egyetértünk.
Foszárcsity Terézia, Sándor
Sándorban egy lakos az utcára hordja ki a szemetet, és már nem lehet tőle közlekedni. Megbüntette már a felügyelőség is, de nem ért semmit. Mit csináljanak?
Csincsik Gyöngyi, Palics
A Marko Oreškoviæ utcában nem lehet közlekedni, mivel a járdán sóderkupacok és karók vannak. Már hét évvel ezelőtt jelentették az illetékeseknek, de semmi sem történt, azóta is az úttesten kell közlekedni. Kihez kell fordulni?
Kucsera Géza polgármester
Azt ajánlom, hogy Kampel Lajos úrhoz, a felügyelőség vezetőjéhez forduljanak személyesen, mivel az ő kötelessége eljárni az ügyben záros határidőn belül. A felügyelőség irodája a régi városháza II. emeletén található a 238/2. számú szobában. Telefonszámuk: 555-444 (400-as mellék). E-mail címüket is meg tudom adni: ispekcija@subotica.co.yu
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..