home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Kérdezze a polgármestert!
A kérdéseket és válaszokat lejegyezte: Németh Ernő
2006.12.14.
LXI. évf. 50. szám

Mi lesz a 2-es autóbuszjárat sorsa? A szippantós kocsi megkeseríti egy utca lakóinak az életét.Márciusban is sok kérdés érkezett hallgatóinktól. Közreműködésüket ezúttal is honorálni szerettük volna, ezért a Szabadkai Rádió múlt csütörtöki műsorában a polgármester kisorsolta nyereményeinket. Az Önko...

Mi lesz a 2-es autóbuszjárat sorsa? A szippantós kocsi megkeseríti egy utca lakóinak az életét.
Márciusban is sok kérdés érkezett hallgatóinktól. Közreműködésüket ezúttal is honorálni szerettük volna, ezért a Szabadkai Rádió múlt csütörtöki műsorában a polgármester kisorsolta nyereményeinket. Az Önkormányzat ajándékát, Szabadka monográfiáját Kovács János királyhalmi olvasónk nyerte. Negyedéves előfizetést kap a Hét Napra Fosarèiæ Terézia szabadkai olvasónk. A nyerteseknek gratulálunk, többi olvasónkat pedig továbbra is arra biztatjuk, hogy kérdezzék a polgármestert, hisz mostantól minden héten lesz sorsolás. Áprilisban hetenként nyerhetnek negyedévi előfizetést a Hét Napra. A borítékra az itt közölt címszelvényt ragasszák rá, ha viszont e-mailt kívánnak küldeni, akkor a következő címre írjanak: msz@radiosubotica.co.yu
Jaksa Marina, Kelebia
A kelebiai Szép utca nagyon rossz állapotban van.
Kucsera Géza polgármester
Sajnos ilyen panasszal nagyon sok polgár jelentkezik. Több esetben azonban a jogi háttér sincs rendezve. Az utcák szabályozása folyik, az idén jelentős összeget költünk arra, hogy megteremtsük a jogi feltételeket az utcák aszfaltozására. Van valamennyi pénzünk, de várjuk, hogy megköthessük a szerződést a Köztársasági Útügyi Alappal, hogy megkezdődhessen a munka.
Szalma Péter
A Halasi úton tervezik-e a víz- és csatornahálózat kiépítését, a kábeltévét?
Kucsera Géza polgármester
A csatornahálózat építése az út felújításától függ, azzal egy időben történik majd, mivel a kanális az úttest alatt halad. Egyelőre azonban a csatornahálózat sem bővíthető, mivel a szennyvíztisztító kapacitása véges. Lehet, hogy az ivóvízhálózat hamarabb elkészül, mivel azt az út mentén fektetik le. A kábeltévé sokszor visszatérő kérdés. Nemegyszer kezdeményeztük, hogy a városban folytassák a hálózat bővítését, de ennek üteme nyilván attól függ, hogy a cégnek mennyi pénze van a terjeszkedésre. Információim szerint egyébként most is folyik a bővítés.
Szakál Mária
Folytatják-e a Csordaút aszfaltozását?
Kucsera Géza polgármester
Ott egyelőre nem tervezzük a munka folytatását. Most sokkal fontosabb összekötni a Csorda utat az 51. hadosztály úttal, hogy kijáratot biztosítsunk a Palicsi útra.
Szűcs Csaba
Milyen szakaszban van a kábeltévé magyar műsorainak bővítése?
Kucsera Géza polgármester
Egyre több az olyan tévéadó, amely kódolja az adását és csak dekódoló készülékkel lehet nézni a műsort. A szolgáltató nem vállalja, hogy jogtalanul adja ezeknek az adóknak a műsorát. A közelmúltban megszigorították a törvényt, amely sokkal szigorúbban ellenőrzi az előírások betartását. Valószínűleg az lesz a megoldás, hogy a felhasználóknak dekódoló készüléket kell venni, hogy nézni tudják majd a műsorokat, s akkor majd a szolgáltató is kínálatába veszi ezeket az adásokat.
Csomor Pál, Szabadka
Embervédő szervezetet kellene alakítani a kóbor kutyák miatt!
Kucsera Géza polgármester
Egyetértek az olvasóval. Sajnos nagyon sok állatvédő elfelejti ezt, s amikor megpróbálunk valamit tenni az ügyben, nemegyszer pártkapcsolatokat felhasználva állítják le a legális tevékenységet. Volt már róla szó ebben a rovatban is, hogy kutyamenhelyet szeretnénk létrehozni, de ez ellen is sokan ágálnak. Nem fogadnak el egyetlen lokációt sem, közben pedig egyre több a kóbor állat. Lehet, hogy a megoldás az lesz, amit a zombori polgármester is alkalmazott: a veszettségre hivatkozunk, hogy rendezni tudjuk a kérdést.
Verona, I. Sekuliæ utca
Öt éve ihatatlan a víz, ezért az utca lakói drága palackozott vizet kénytelenek vásárolni. Egy melegvízforrás van az utcában. Lehetne-e azzal fűteni a házakat a gáz helyett?
Kucsera Géza polgármester
Úgy tudom, hogy a szabadkai vízgyárból származó víz iható és jó minőségű. Előfordul, hogy egy-egy utcában a rendszer mosása miatt néha zavaros, sárga víz folyik a csapból, a Vízművek azonban előre figyelmezteti a polgárok, hogy ezzel mikor lehet számolni. Több melegvizű forrás is van a község területén. Ezekkel azonban az a gond, hogy agresszív vizek, vegyi összetételük nem a legjobb, másrészt nem elég magas a hőfokuk, hogy gazdaságos lenne a felhasználásuk. A távolabbi jövőben azonban lehet, hogy alternatív energiaforrásként ezt is fel fogjuk használni. Szóba jöhet olyan termálfürdő létrehozása, mint amilyen Mórahalmon épült.
Makkhetesi polgárok (22 aláírás)
A Köztisztasági Közvállalat szippantós kocsija az ő utcájukban üríti ki a tartály tartalmát a csatornába. Hatalmas a bűz, ami a fürdőszobák lefolyóján keresztül visszaáramlik a lakásba.
Kucsera Géza polgármester
A Köztisztasági Közvállalat kocsija a szennyvíztisztítóba is üríthetné a tartály tartalmát, hogy ne legyen bűz az utcákban. Azt hiszem, hogy ez a kérdés megoldható, intézkedni fogok.
Csikós család, Szabadka
Martonosi házukat eladták, s otthagyták a telefonszámot, de helyette Szabadkán már 3 éve hiába várnak telefonra.
Kucsera Géza polgármester
A postának van egy fejlesztési terve, hogy a város melyik részén bővítik a hálózatot. Ha arra nem halad vonal vagy nincs szabad szám, akkor sajnos várni kell.
Vesna Juhas, Szabadka
A Frano Supilo utcát miért hanyagolták el ennyire? Mikor aszfaltozzák?
Kucsera Géza polgármester
Csak részben igaz mindez. Az utca elejét kiaszfaltoztuk, kiépítették a parkolóhelyeket. Az autópiac utáni rész a bajai vasútvonalig remélhetőleg bekerül az idei tervbe. Attól függ, hogy mennyi pénz kapunk erre a célra a köztársasági kasszából.
B. Hermina, Szabadka
A Subotica-trans miért tavasszal végez utasszámlálást, miért nem télen, amikor sokkal többen veszik igénybe a tömegközlekedést?
Kucsera Géza polgármester
Most sikerült megállapodni a közvállalattal, hogy meghosszabbítsuk a kettes járat vonalát. Ennek indokoltságát szeretnénk alátámasztani, s ezért személyesen én rendeltem el az utasszámlálást. Márciusban tél is volt és tavasz is, ezért azt hiszem, hogy eléggé reális képet kapunk majd az utasok számáról. Mindenesetre ezt a járatot nem fogjuk megszüntetni, esetleg csak az időpontokon vagy a járatsűrűségen módosítunk majd.
Olvassa a jövő héten:
Makkhetesi problémák: egy magánüzem pokollá teszi az ott élők életét
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..