home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
Kérdezze a polgármestert!
A kérdéseket és válaszokat lejegyezte: Németh Ernő
2006.12.14.
LXI. évf. 50. szám

Hol parkolják járműveiket a kerékpárosok? Miért vágják ki a fákat Palicson? Hol tájékozódjunk az új utcanevekről? Mit tesz az önkormányzat a kóbor állatok ügyében?Sok-sok kérdés vetődik fel az emberben, amikor a kilép az utcára vagy elsétál a városközpontba. Esetleg akkor, amikor az autóbuszra vár v...

Hol parkolják járműveiket a kerékpárosok? Miért vágják ki a fákat Palicson? Hol tájékozódjunk az új utcanevekről? Mit tesz az önkormányzat a kóbor állatok ügyében?
Sok-sok kérdés vetődik fel az emberben, amikor a kilép az utcára vagy elsétál a városközpontba. Esetleg akkor, amikor az autóbuszra vár vagy ha járművével nem tud parkolni. Amikor megcsúszik a havon vagy megbotlik egy gödörben. Ekkor szalad ki a száján, hogy ha én megmondhatnám az illetékeseknek!!! Tisztelt Olvasó, itt az alkalom, tegye meg!
Kucsera Géza polgármester válaszol az Önök kérdéseire, vagy ha maga sem tudja a választ, akkor munkatársaitól kér feleletet. Önöknek nincs más dolguk, mint hogy levelezőlapon vagy levélben megírják kérdéseiket. Címzés helyett az itt található címszelvény felragasztásával küldjék el őket a Szabadkai Rádió címére. Villámpostán is írhatnak az msz@radiosubotica.co.yu címre. Kérdéseikre a polgármester február 24-én válaszol a Rádió Naprakész műsorában. Ugyanakkor sorsoljuk ki ajándékainkat is, amelyek a kérdezőknek járnak!
Virág Miklós, Szabadka
Szabadkán a kerékpárosok számára nincs parkolóhely. Akár fizetett szolgáltatást is el tudna képzelni olvasónk, ahol őriznék is a járműveket.
Kucsera Géza polgármester:
Továbbítom a javaslatot a Parking Közvállalat igazgatójának. Véleményem szerint erre lehetne megoldás azokon a helyeken, ahol sok ember fordul meg, például a piac környékén.
Pósa Sándor, Palics:
A palicsi játszótéren miért vágták ki a fákat? Néhány évvel ezelőtt a sétány melletti fák is kivágásra kerültek. Talán építkezni akarnak ott?
Kucsear Géza polgármester:
Nem. Információt kértem ezzel kapcsolatban, és azt a választ kaptam hivatalosan, hogy ezek a fák kanadai nyárfák voltak. Sajnos ezeknek az élettartalma rövid. Mivel a megengedettnél már idősebbek voltak, veszélyeztették volna a járókelőket, ezért kellett kivágni őket. Persze a kivágást csak azzal a feltétellel végezhették el, hogy már az idén facsemetéket ültetnek a helyükre.
Egy szabadkai olvasó
Több utca nevét is megváltoztatták. Hol lehet ezzel kapcsolatban informálódni? Jó lenne, ha kiadnának a változásokról egy tájékoztató füzetet!
Kucsera Géza polgármester:
Jónak tartom az ötletet, hiszen a térképek korábban készültek, s azóta vannak változások. Készülnek majd ilyen kiadványok az itteni polgárok, de a turisták tájékoztatása érdekében is.
Horváth Militicsi József, Szabadka:
Sok a kóbor kutya a városban. Mikor tesznek ez ügyben valamit?
Kucsera Géza polgármester:
Folyamatosan próbálunk intézkedni, de sokszor ütközünk olyan akadályokba, amelyekkel nem számoltunk. Működik egy állatvédő szervezet, amely, nem tudom, milyen érdektől vezérelve, folyamatosan megpróbál keresztbe tenni az önkormányzatnak. Immár a harmadik olyan helyet vettük meg, egy tanyát, ahol kutyamenhelyet szeretnénk létrehozni, de mindig vannak olyanok, akik ellenzik a tervet, petíciókat kaptunk a polgároktól. Ugyancsak gondokkal jár a menhelyek munkájának az engedélyeztetése. Egyedül ennek a bizonyos állatvédő szervezetnek van engedélye a menhely működtetésére. Nem tudom, hogyan jutott hozzá, hisz a telepükön nagyon rossz körülmények között élnek a kutyák. A kóbor állatok begyűjtése és humános körülmények közötti elaltatása nemcsak Szabadkán gond. Tettünk lépéseket annak érdekében, hogy mielőtt megoldjuk a kérdést. Erről nem szeretnék bővebben beszélni, mert tartok tőle, hogy ekkor ezt a megoldást is megpróbálnák megtorpedózni. Hiszem azt, hogy egy hónapon belül nyilvánosságra hozhatjuk az elképzeléseket. Tény, hogy sok a kóbor kutya, és a polgárok veszélyben vannak. A törvényes előírások azonban sajnos olyanok, hogy meg van kötve a kezünk. Én nem adhatok ki rendeletet az ebek befogására és elaltatására. A törvény szigorú feltételeket szab, és ezeknek megpróbálunk eleget tenni.
Nagy Terézia, Szabadka:
Olvasónk földjét a Nova Brazda szövetkezet bérli, de még a tavalyi bérleti díjat sem kapta meg. Csípőprotézisre van szüksége, de nincs pénze a műtétre. Kihez forduljon?
Kucsera Géza polgármester:
Mivel az olvasó és a Nova Brazda között kötött szerződésről van szó, jogvédőhöz kell fordulnia. Én annyit megtehetek, hogy telefonon érdeklődöm és megpróbálom megsürgetni a kifizetést.
A jövő heti témáink: Ki kaphat segélyt a beteg gyermekek megsegítésére létrehozott alapítványtól? A regruta köteles-e minden kérdésre válaszolni, ami a kérdőíven szerepel?
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..