home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Képek a tiszai árvizekről
2022.09.14.
LXXVII. évf. 37. szám
Képek a tiszai árvizekről

Ezzel a címmel nyílik meg Puskás Károly fotókiállítása szeptember 15-én, csütörtökön, 18 órakor a magyarkanizsai Művészetek Háza előcsarnokában.

A tárlat anyaga három fő egységbe foglalja a magyarkanizsai árvizekről készült fotókat, mondja a kiállítást összeállító Puskás Károly fényképész.

— Amikor az árvizekről beszélünk, akkor általában arra gondolunk, hogy valamelyik folyó kiöntött, viszont nagy gondot okozhatnak a belvizek is. Az én gyűjteményem bemutatja az 1932. évi árvizet, valamint az 1942. évi belvizet, mely katasztrofális következményekkel járt, mert akkor még nem voltak kiásva a lecsapoló csatornák. A képkiállítás három csoportból áll, az egyikben légi felvételek vannak a nyugodt Tiszáról. Két fotót helikopterből készítettem, egy ismerősöm pedig drónnal csinált képeket. Vannak továbbá a régi árvízi és belvízi képek 1942-ből, illetve az 1970-beli nagy árvízről, az emberi küszködésről, hogy megmentsék a töltést. Láthatóak lesznek a 2006. évi fotók is, amikor a Tisza a medrében maradt ugyan, de a legmagasabb vízszintet mérték. Összesen 102 képet válogattam össze a három témakörben — mesélte Puskás Károly, majd azt is hozzátette, hogy az 1932-beli fotókat a helyi kábelcsatornán megjelentetett hirdetés segítségével sikerült beszereznie.

A Képek a tiszai árvizekről című tárlatot a hónap végéig nézhetik meg az érdeklődők a Művészetek Háza előcsarnokában. A kiállítás támogatója a Masterplast YU Kft. és Magyarkanizsa Önkormányzata.

(Forrás: Magyarkanizsa Önkormányzatának Sajtószolgálata)

Fényképezte: Németh Ernő

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..