home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Kép- és kézimunka-kiállítás Zorkán
Kartali Róbert
2022.03.05.
LXXVII. évf. 9. szám
Kép- és kézimunka-kiállítás Zorkán

A szabadkai Zorka Helyi Közösségben lakó ügyes kezű asszonyok munkáiból nyílt péntek délután kép- és kézimunka-kiállítás a helyi közösség épületében. Az Értetek, veletek, mindannyiunkért! szlogennel megtartott rendezvényt a zorkai VMSZ Női Fóruma szervezte.

A telt házas rendezvényen Pletl Aranka, a VMSZ Női Fóruma zorkai szervezetének elnöke köszöntötte a vendégeket, köztük Újhelyi Ákost. A VMSZ köztársasági parlamenti képviselőjelöltje felszólalásában arra kérte a megjelenteket, vegyenek részt az egy hónap múlva esedékes szerbiai köztársasági választásokon, és karikázzák be a hármast, illetve aki rendelkezik kettős állampolgársággal, az a magyarországi voksoláson a Fidesz—KDNP listáját erősítse. Mint mondta, a Vajdasági Magyar Szövetség támogatja a kulturális terek létrejöttét és a művelődési rendezvényeket. Egyúttal arra is emlékeztetett, hogy az elmúlt években számos eredményt értek el ebben a városrészben, így például sikerült aszfaltozni a Sutjeska utcát, valamint a vízvezeték-hálózat is bővítve lett.

— Belgrádban azért dolgoztunk, hogy Szabadkára minél több beruházás jöjjön. Számunkra a periférián élő közösségek fontosak, hiszen tarthatatlan, hogy 2 kilométerre a városközponttól ne legyen kiépítve szennyízelvezető, illetve vízvezeték-hálózat. Azért dolgoztunk, hogy ez megváltozzon, és a következő időszakban több fejlesztés is megvalósul ebben a városrészben.

A magyarságnak egy olyan kulturális és hagyományőrző múltja van, amelyre méltán lehetünk büszkék — emelte ki a megnyitón Kudlik Zoltán tartományi művelődési, tájékoztatási és vallási közösségi segédtitkár. Hozzátette, mindezek megőrzése fontos feladat, ezért a soron következő választásokon úgy kell döntést hozni, hogy a folytonosság megmaradjon.

— A tartományi művelődési titkárságon dolgozva naponta szembesülök azzal, hogy hány művelődési egyesületnek fontos az, hogy a magyarság politikai támogatottságának köszönhetően olyan eszközökhöz tudnak jutni, amelyek révén dolgozhatnak, illetve ilyen és ehhez hasonló rendezvényeket szervezhetnek. Tíz évvel ezelőtt kezdtük el ebben a helyi közösségen helyi kezdeményezésként a Lángosfesztivált szervezni. Mertünk nagyot álmodni, de nem hittük, hogy egy ennyire sikeres rendezvény lesz belőle, melyre minden évben 5-600 ember látogat el. Ez is azt bizonyítja, hogy nem csupán a város központjában lehet kulturális tereket kialakítani, hanem itt a periférián is. Nem csak a Lángosfesztivállal van ez így, ilyen a Levendulafesztivál a Vasutastelepülésen vagy például a Fokhagymafesztivál Ludason.

Kudlik továbbá megdicsérte a kiállításon részt vevő asszonyokat, akiknek a VMSZ zorkai helyi szervezete nevében egy-egy virággal kedveskedtek. A kiállításon Oravec Ilonka, Palatinus Ilona, Ökrös Csilla, Ruzsinszki Erzsébet, Ónódi Erika, Gulyás Izabella, Dagó Veronka és Magyari Éva munkáit tekinthették meg az érdeklődők.

Fényképezte: Kartali Róbert

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..