home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Kényelemérzet sportoláskor
Bíró Tímea
2020.03.13.
LXXV. évf. 10. szám
Kényelemérzet sportoláskor

Ha valaki elkezd sportolni, akkor az elszántsága mellett ugyanolyan fontos, hogy bizonyos ruhadarabokból a megfelelőt viselje testmozgás közben. Vannak olyan ruhaanyagok, amelyek esetében nem szerencsés a találkozás az izzadsággal, és a mozgást is kényelmetlenné teszik.

1. Sportcipő 

Nem a divat miatt van többféle sportcipő, hanem mert minden terepre más lábbeli ajánlott. Mást viselünk a szabadtéri edzésekhez, mást az edzőteremben, a futáshoz pedig rendes futócipő javallott. A minőségi edzőcipőket sem használhatjuk a végtelenségig, a futásra kialakított lábbelit 1000 kilométerenként érdemes lecserélni. Ha már elnyűtt és kitaposott, akkor meg kell válni tőle, hiszen már nem segíti a láb tartását mozgás közben.

 

2. Szűk sportruházat 

A túl lenge öltözék akadályozhat a mozgásban, és ugyanez a helyzet a túlságosan szűkkel is, hiszen nem tudunk benne elég mélyre guggolni, korlátozhat bennünket a súlyzós edzéseknél, ezáltal pedig a kényelemérzetünk sem lesz kellemes, illetve nem hozzuk ki a testünkből a maximumot.

 

3. 100% pamutruha 

A kényelmessége miatt a legtöbben a pamutruhát hordják legszívesebben, viszont ez az anyag inkább csak otthonra alkalmas, magába szívja ugyanis az izzadságot, ami higiéniai és egészségügyi szempontból meglehetősen káros, hiszen gombás fertőzést is okozhat. Olyan ruhaanyagot válasszunk a sportoláshoz, amely elvezeti a vizet és az izzadságot.

 

4. Melltartó 

Nehéz elképzelni, de biztos akad olyan, aki normál vagy már kinyúlt állapotban levő melltartót áldoz be az edzésekre. Ez több szempontból is rossz döntés, hiszen amellett, hogy meglehetősen kényelmetlen viselet, a mellek sportolás közben ugrálnak, idővel meg is ereszkednek, hiszen csak az igazi sportmelltartó tartja meg őket. Hátfájdalom is felléphet a nem megfelelő melltartó viselése által.

 

5. Smink 

Leginkább az interneten látunk olyan személyeket, akik sminkben edzenek. Ez főleg azokra jellemző, akik a külvilágnak sportolnak, és csak azzal törődnek, hogy mások milyennek látják őket. Viszont egy igazán elszánt, önmagáért sportoló ember kerüli a kenceficéket a mozgás idejére, hiszen ilyenkor izzadság, por telepszik az arcbőrre, eltömítve a pórusokat, illetve teret adva a pattanásoknak. Nem fog haragudni a bőrünk, ha hagyjuk szellőzni, lélegezni.

 

6. Ékszer 

Ez aztán valóban fölösleges és zavaró tényező az edzések során, mert a nyaklánc mindenbe beleakad, a gyűrű pedig a súlyok emelésénél lehet útban. Inkább hagyjuk otthon vagy tegyük az öltözőszekrénybe az ékszereinket, mert csak meggyűlik velük a bajunk. Arról nem is beszélve, hogy az ékszernek sem tesz jót, ha találkozik az izzadsággal.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..