home 2024. május 17., Paszkál napja
Online előfizetés
Kedves Olvasóink!
Tóth Lívia
2024.04.30.
LXXIX. évf. 18. szám
Kedves Olvasóink!

Több szempontból is rendhagyó a Hét Napnak ez a száma, melyet a kezükben tartanak. Egyrészt nem szerdán, hanem április 30-án, kedden jelent meg, szebb a kivitelezése, mert a nyomda nem roto-, hanem ofszetgépen készítette, 16 oldallal több olvasnivalót kínálunk, ez ugyanis egyben a 18. és a 19. lapszámunk is. Ami változatlan, az az ára: 70 dinár.

Május 1-je előtt egy kissé felgyorsultak az események, így hírül adhatjuk, hogy a tartományi képviselőháznak Juhász Bálint személyében ismét VMSZ-es elnöke van, aki kijelentette, nagy megtiszteltetés számára, hogy Pásztor Istvánt követheti ezen a tisztségen. Ana Brnabić, a köztársasági parlament elnöke június 2-ára kiírta az önkormányzati választást, tehát hamarosan indul a kampány. A keddi megjelenés és a nyomdatechnika viszont előre hozott lapzártát igényelt, ezért nem tudtuk kivárni az új szerbiai kormány megalakulását.

A bővített terjedelem természetesen gazdagabb tartalommal is jár. Ezúttal megtalálhatják a horgász- és a vadászrovatot vagy a pszichológus és a lakberendező tanácsait is egy lapszámban. A keresztrejtvény és a sport 4-4, a Fricska, az Iránytű és A világ 4 sarkából a megszokott 1 helyett 2-2 oldalt kapott. Habár több munkaszüneti nap áll előttünk, mégsem csak a szórakozásra helyeztük a hangsúlyt. Érdekes interjút olvashatnak Réz András filmesztétával, Bodzsoni Istvánnal, a Pannon RTV igazgatójával, Fábián Péter rendezővel. Megtudhatják, hogy 25 éves a horvátországi Új Magyar Képes Újság hetilap, és 20 éve létezik Nyugat-Bácskában a Kuckó. Megismerkedhetnek egy középiskolás fiúval, aki már tizenkilenc évesen cégtulajdonos, és másoknak is megélhetési forrást nyújt. A felsoroltak mellett figyelmükbe ajánlom A szétcsúszó habos torta című elemző írást, a Flaman—Hézső-citeraduó CD-jének bemutatóját, Kun Árpád könyveit… Azokat, akik rostélyozást terveznek a szabadban, igyekszünk rábeszélni, hogy térjenek el a megszokott ízektől, és próbáljanak ki valami újat.

És hogy miért lett ilyen a Hét Nap új száma? Elsősorban az ünnepnapok miatt, hiszen a majálist a Julianus-naptár szerinti húsvét követi, és tudjuk, hogy ilyenkor ha nem is áll meg, de lelassul az élet nálunk. Az állami intézmények nincsenek nyitva, a legtöbb ember kirándul, utazik, szórakozik, pihen. Ezért úgy gondoltuk, mi is kihagyunk egy számot, és legközelebb majd május 15-én jelenünk meg. Nyomtatásban, a már jól ismert formában. Online azonban itt leszünk, és a legfontosabb történések nem kerülik el a figyelmünket.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..