home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Kedves Olvasó!
Tóth Lívia
2020.09.23.
LXXV. évf. 39. szám
Kedves Olvasó!

Megtiszteltetés. Felelősség. Lehetőség. 
Ezek a szavak jutottak eszembe, amikor azon gondolkoztam, hogyan kezdjem újdonsült főszerkesztőként ezt az írást. Mert a bizalom, hogy alkalmas lehetek ennek a felelősségteljes feladatnak az ellátására, valóban megtisztelő. Nem titkolom, hogy a kinevezéssel régi álmom vált valóra, és nagyon örülök ennek a lehetőségnek.

 

Az újságírásban szerzett több mint három évtizedes szakmai tapasztalatomat és az elmúlt időszakban felhalmozott kapcsolati tőkémet — más vagyonról nem igazán számolhatok be, de úgy gondolom, ez olyan gazdagság, amelyre büszke lehetek — igyekszem arra fordítani, hogy minél tartalmasabb, érdekesebb lapot tegyek az olvasók elé. Reményeim szerint ebben a segítségemre lesznek annak a nagyszerű csapatnak a tagjai, amellyel már huzamosabb ideje dolgozom a Hét Nap szerkesztőségében, hiszen mindenki kiváló szakember a maga területén. Az újságkészítés csapatmunka, mely akkor lesz sikeres, ha mindenki a legjobb tudása szerint veszi ki a részét ebből a nemes tevékenységből.
A XXI. században, amikor sokan temetik az írott sajtót, és a nyomtatott lapok megszűnését jósolják, nagy kihívásnak számít olyan hetilapot készíteni, amely eladható, megfelel az olvasók igényeinek, és eleget tesz a modern kor kihívásainak. Ezt sem egyszerű teljesíteni, és a mi esetünkben nem is elegendő, hiszen a majdnem 75 éves Hét Napról beszélünk, melynél a nagy újságíró elődök által ránk ruházott hagyományokat is tiszteletben kell tartanunk.
A heti jegyzet terjedelme nem teszi lehetővé, hogy a tervekről és az elképzelésekről részletesen is beszámoljak, de az bizonyos, hogy hetilapunk nyomtatott és internetes kiadását a következő időszakban is elsősorban a vajdasági magyarság szolgálatába állítjuk. Arra kell törekednünk, hogy a rendelkezésre álló emberi és anyagi források (tartományi támogatás, az eladásból és a reklámokból megvalósított bevételek, hazai és anyaországi pályázatok) leghatékonyabb felhasználásával tartalmas, igényes, magas szakmai színvonalú, közszolgálati, magyar szellemiségű újságot adjunk az olvasóinknak. Vajdasági magyar hetilapot, ahogyan azt a címoldalunkon is hirdetjük.
Ezeknek a céloknak az elérésében az olvasók támogatására is számítok, hiszen az nagyon sokat számít nekünk, ha érezzük, hogy mellettünk állnak. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..