home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Karrierje megkoronázásaként tekint magyarországi koncertjére a világhírű tenor
MTVA
2022.02.09.
LXXVII. évf. 6. szám
Karrierje megkoronázásaként tekint magyarországi koncertjére a világhírű tenor

Májusban Magyarországon hangzik fel José Cura Requiem című darabja, amelyet a világhírű argentin tenor, karmester és zeneszerző a Falkland-szigeteki háború áldozatainak tiszteletére írt még 1984-ben. Úgy érzi, hogy művének bemutatásával teljessé válik szakmai pályafutása.

A negyedik tenorként is emlegetett José Cura eredetileg 1984-ben komponálta művét, amelyet idén májusban mutatnak be hazánkban a Magyar Rádió Művészeti Együttesei, a szerző vezényletével. A Requiem az Argentína és az Egyesült Királyság között 1982-ben zajlott Falkland-szigeteki háború áldozatairól emlékezik meg.

„A májusi premier után teljes mértékben úgy érezem majd magam, mint aki betöltötte a szerepét énekesként, karmesterként és zeneszerzőként. Ha a következő nap nyugdíjba kellene mennem, akkor is boldog lennék, hisz megtettem, amit akartam. Ennyire fontos számomra a májusi premier” – mondta José Cura a Librettóban, hozzátéve, számára ez lesz karrierje megkoronázása.


(José Cura argentin tenor, a 15. Budapest Operabálról tartott sajtótájékoztatón a Hilton Budapest Hotelben. Az operaénekes a 2010. február 13-án megrendezésre kerülő Operabál díszvendége. MTI Fotó: Mohai Balázs)

Az argentin operaénekes, zeneszerző, karmester, aki a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek első állandó vendégművésze nem először lép magyar közönség elé, és sokszor dolgozott már együtt magyar zenészekkel. Február 8-án este is koncertet ad a Zeneakadémián a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának és Énekkarának karmestereként, amely során Respighi- és Puccini-műveket vezényel.

Korábban azt nyilatkozta, hogy a magyarokkal dolgozni tüzes és veszélyes. Hogy pontosan mit értett ezen, azt kifejti a beszélgetésben, amelyet az alábbi linkre kattintva lehet megnézni: ITT

Librettó – hétköznap 18 órától az M5 műsorán!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..