home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Karrierépítés — csapatverseny középiskolások részére
Kovács Filip
2022.11.17.
LXXVII. évf. 46. szám
Karrierépítés — csapatverseny középiskolások részére

Immár hetedik éve rendezik meg a Karrierépítés nevű csapatversenyt szakközépiskolák részére. A rendezvénynek november 17-én a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola adott otthont. Az eseményen tizennyolc háromfős csapat vett részt Szabadkáról, Adáról, Topolyáról, Magyarkanizsáról és még számos helyről.

A benevezők teljesítményét Szűcs Emese, a szabadkai Svetozar Marković Gimnázium tanára, Bóni Armand, a Led Srbija vállalat tulajdonosa és Lengyel István, a zentai Réel Chocolate vállalat tulajdonosa értékelte.

A csapatokat, diákokat, felkészítő tanárokat, kísérő tanárokat és a zsűri tagjait a szervező, a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács nevében De Negri Ibolya elnök köszöntötte.

— 2013-ban az oktatási minisztérium egy új tantárgyat, a vállalkozást vezette be a szakiskolákba, azzal a céllal, hogy a szakoktatásban részt vevő diákok szélesebb körben megismerjék a vállalkozás témakörét, illetve olyan tudást szerezzenek, amely alkalmazható a mindennapi életben. Ezért szervezte meg egyesületünk hét évvel ezelőtt a karrierépítési csapatversenyt, mert úgy gondoltuk, nagyon fontos, hogy a tanulók betekinthessenek az üzleti világba, illetve legyen elképzelésük arról, hogy miként lehetne megvalósítani az ötleteiket. A mai verseny arról szól, hogy az ötleteiket, terveiket és a folyamatnak a logisztikáját kellett kidolgozniuk és bemutatniuk. Úgy gondolom, ez nagyon fontos, hiszen manapság a szakiskolák tanulói és tanárai keveset vannak együtt, ez a verseny viszont lehetőséget ad arra, hogy meghallgassák egymást, tanuljanak, tapasztalatokat szerezzenek, és egy kellemes délelőttöt töltsenek el szakmai ismereteket szerezve — hangsúlyozta De Negri Ibolya, majd azt is kiemelte, hogy Vajdaságban a magyar vállalkozókat a Prosperitati Alapítvány karolta fel.

A versenyt, melynek alcíme Virtuális vállalatalapítás — Ötlettől az üzletig volt, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi — Nemzeti Közösségi Titkárság támogatta.

Fényképezte: Apró József

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..