home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Kárpát-medencei Magyarok Zenéje, 2019.
Martinek Imre
2019.11.18.
LXXIV. évf. 46. szám
Kárpát-medencei Magyarok Zenéje, 2019.

Gálaműsor Budapesten — Budapesti tudósítónktól

2019. november 17-én került sor a Pesti Vigadó dísztermében a Kárpát-medencei Magyarok Zenéje (KmMZ) elnevezésű sorozat gálakoncertjére. A gála fővédnökletét Herczegh Anita, Magyarország köztársasági elnökének felesége vállalta.


A szerző felvételei

Az idei gálakoncerthez ugyancsak több, határon túli településen tartott ünnepi koncert vezetett. Kárpátalján, Erdélyben, a Felvidéken, a Délvidéken, a Muravidéken és az Őrvidéken. Értesüléseink szerint a soron következő állomás helyszíne a kórógyi református templom lesz, november 30-án, a Horvátországi Református Keresztyén Kálvinista Egyház vezetőjének, Szenn Péter püspök úr védnökségével.

Történt/történik mindez a rendezvényt megálmodó, létrehívó és mozgató Böszörményi Gergely Magyar Örökség-díjas és Ferencvárosi József Attila-díjas kiadó és producer aktív közreműködésével. Mindeközben pedig folytatódott/folytatódik a pénzadományok gyűjtése. A mélyszegénységben élő kárpátaljai magyarság megsegítésének céljával, a Kárpátaljai Református Egyházon keresztül.

 „8 koncert – 8 ország – egy nemzet” – választott mottója ez a Kárpát-medencei Magyarok Zenéje rendezvénynek, mely 2001 óta van jelen többszörösen is szétforgácsolt közösségeink és azok közvetlen szomszédjainak tudatában. Feltett küldetéssel, hogy lehető minél szélesebb körben megvalósulhasson a határokon átívelő magyar kulturális átjárás és zenei együttműködés.

Az idei gálaműsoron a Kárpátalja színeit képviselő Sodró népi együttes és a BorzsaVári népzenekar, illetve Csernik Szende székely mesemondó, Szokolay Dongó Balázs és Kubinyi Júlia, valamint a Magyar Örökség-díjas Misztrál együttes léptek fel.

A budapesti gálaműsor együttműködő partnere a Magyar Művészeti Akadémia és a Pesti Vigadó, kiemelt támogatói pedig a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-n keresztül a Nemzetpolitikai Államtitkárság, Budapest Főváros Önkormányzata és a Ferencvárosi Önkormányzat voltak.

A teljes cikket hetilapunk november 20-i nyomtatott kiadásában olvashatják.


Még több kép!▼

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..