home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Karikó: Szükség esetén, egy hónap alatt elkészülhet az új oltóanyag
2021.11.29.
LXXVI. évf. 47. szám
Karikó: Szükség esetén, egy hónap alatt elkészülhet az új oltóanyag

Akár 31 nap alatt is képes kifejleszteni a Pfizer egy új oltóanyagot a jelenlegi vakcina egyik megalkotója, Karikó Katalin szerint, amennyiben kiderül, hogy a jelenlegi vakcinák nem hatékonyak az új variáns, az omikron ellen.

A biokémikus írásban közölte az ATV-vel, hogy a vakcinagyártók, így a Pfizer is laboratóriumi vizsgálatokat folytat a Dél-Afrikában megjelent új koronavírus-variáns miatt, és két hét múlva kiderül, hogy hatékony–e ellene a jelenlegi oltóanyag. Karikó hangsúlyozta, hogy nem jelenthető ki, hogy a jelenlegi vakcina nem véd a koronavírus új variánsával szemben, egyelőre azt lehet tudni, hogy az az ember, aki Belgiumba repült és omikron variánst találtak a szervezetében, nem volt beoltva. Az az utas viszont oltott volt, aki Hong-Kongban került karanténba és pozitív a tesztje, de arról nincs jelentés, hogy megbetegedett volna. Karikó Katalin úgy fogalmazott, hogy most majd azt figyelik, hogy mi történik az oltottakkal és azokkal, akik nem kaptak oltást.

Forrás: Euronews

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..