home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Karikatúrasuli a képtárban
2023.02.01.
LXXVIII. évf. 5. szám
Karikatúrasuli a képtárban

Magyarkanizsán, a Dobó Tihamér Képtárban két hete látogatható Szalai Attilának, a Hét Nap munkatársának Karikatúrakaleidoszkóp című kiállítása. Ez alatt az idő alatt Attila két alkalommal tartott műhelymunkát a helyi Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola negyedik osztályos diákjainak. A gyerekek a foglalkozáson nem csak elméletben ismerkedtek a karikatúra műfajával, hanem maguk is megpróbálkoztak a rajzolással.

–Meséltem nekik a karikatúra történetéről, az alapokról, elmondtam, mire ügyeljenek, mi mindent lehet egy embernek az arcáról megfigyelni és megrajzolni. Arra is rámutattam, hogy nem szabad túlzásba esni, mert akkor a rajzunk könnyen gúnyolódóssá válik. A gyerekek vagy a kedvenceiket rajzolták, vagy a kiállítás karikatúráit, és elmondhatom, hogy nagyon jó alkotások is születtek. Az előző alkalommal nagyon tetszett, hogy a tanítónénit rajzolták meg. Mindannyian szabadon, ügyes megoldásokkal dolgoztak – hallottuk a karikatúristától.

Szalai Attila Karikatúrakaleidoszkóp című kiállítása február 8-áig fogadja az érdeklődőket.

Forrás: Magyarkanizsa önkormányzatának hírszolgálata

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..