home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Karatetorna Csókán
(—)
2014.10.07.
LXIX. évf. 41. szám
Karatetorna Csókán

Hetedik alkalommal szerveztek nemzetközi karateversenyt Csókán. A megmérettetésre összesen 25 csapat nevezett be, és mintegy 263 versenyző vett részt rajta. Az immár hagyományosnak számító rendezvényre Szerbián kívül Magyarországról és Szlovéniából is érkeztek versenyzők. A sportolók több korosztályban és kategóriában mérték össze erejüket.

A sportvetélkedő elején a házigazdák nevében Muidža Milan, a csókai karateklub edzője köszöntötte a versenyzőket, majd Zoran Jovanov, a csókai község elnökhelyettese nyitotta meg a rendezvényt.

Kobrehel Csaba, a csókai Shotokan Karateklub elnöke lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy a községben ez a küzdősport már-már tömegsportnak számít. Az egyesület tizennyolc évvel ezelőtt alakult meg, és jelenleg hetvenöt fiatal sportolót tud a magáénak.

— Szép eredménynek számít, hogy ebben a mostani, nehéz gazdasági helyzetben is nagy tömegeket vonz a rendezvényünk. Hetedik éve szervezzük meg a tornát, és bízunk benne, hogy a hagyomány az előttünk álló időszakban is folytatódik — fogalmazott Kobrehel, majd hozzátette, hogy az egyesület szerencsésnek mondhatja magát, mivel az önkormányzat és helyi vállalkozók is segítik anyagilag.

— A támogatás jó részét az utazásokra költjük el, hiszen évente több versenyen is részt veszünk — mondja a klub elnöke.

A csókai karateklub az eredményesebbek közé tartozik, az idén Lazarevacon rendezték meg az országos bajnokságot, ahonnan az egyesület sportolói tizennyolc éremmel tért haza. Szerbiában az országos ranglistán az 5. helyet foglalják el.

— A klubnak tizennégy első fokozatú, két második fokozatú, illetve egy nagymestere van, aki ötdanos. Azt gondolom, megfelelő számú edzőnk van, a fiataloknak van kitől tanulniuk — fejezte be a beszélgetést Kobrehel Csaba.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..