home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Karácsonyváróban
Zsellér István
2023.12.19.
LXXVIII. évf. 50. szám
Karácsonyváróban

Ebben az évben is megtartották Bácskertesen a karácsonyváró műsort. A készülődés a levegőben érezhető már hetekkel előbb, ilyenkor előkerülnek a régi díszek, adventi koszorúkat fonnak, énekeket tanulnak, újabban betlehemezésre készülnek, illetve a Szállást keres a Szent család szokását elevenítik fel.

Ez kilenc nappal a Szenteste előtt kezdődik, minden nap más családnál biztosítanak szállást. Este a kiválasztott családnál összejöttek a szomszédok, rokonok és imádkozva énekelve emlékeztek a nagy eseményre. Régebben ezt utcák szerint csoportosítva
rendezték. A Szentcsaládot ábrázoló képet másnap másik család veszi át, és egy napig szállást biztosít. 

Az ünnepi készülődés szerves része a helyi kultúrotthonban rendezett műsor. Idén ft. Kurin István köszöntőjével kezdődött az ünnepség. A helyi József Attila Általános Iskola és az óvoda tanulói táncokkal és versekkel szórakoztatták a közönséget. Az idősebbek közül a Petőfi Sándor egyesület színjátszói és a Krajcárka egyesület énekesei léptek fel. Toldi István többszörösen díjazott előadó mesét mondott az egybegyűlteknek, valamint az ünnephez kötődő dalok is felcsendültek a műkedvelők előadásában.

A szerző felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..