home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Karácsonyvárás Felvidéken, a betléri kastély termeiben a Határok nélkül stábjával
MTVA
2020.12.19.
LXXV. évf. 51. szám
Karácsonyvárás Felvidéken, a betléri kastély termeiben a Határok nélkül stábjával

A szombati adás hallgatói képzeletben Temesváron járhatnak. Együtt emlékezünk a kommunista diktatúrát megbuktató, Temesvárról induló forradalomra. Felidézzük Dancs Rózsa Pokoljárás című darabját és Bodó Barnát köszöntjük abból az alkalomból, hogy a közíró-politológus a Magyar Kultúra Lovagja lett. Végezetül fellapozzuk Nagy Gizella Nyúlmesék a káposztásban című kötetét Aradon és karácsonyváró perceket töltünk Betlérben az Andrássyakkal.

Felvidék legszebb Andrássy-kastélyában, Betlérben már beköszöntött a karácsony. Az ősgalérián feldíszített karácsonyfa jelzi a közelgő ünnepet.  Karácsonyi kézműves vásár várja hétvégén a látogatókat, a kastélymúzeum idegenvezetői pedig az arisztokrata családok egykori karácsonyainak bemutatására helyezik a hangsúlyt. Palcsó Zsóka riport összeállításában megszólal a kastély utolsó öreg szolgálója, Grieger Milka néni is, aki tíz éven át szolgálta a grófi családot.     

Adás: Kossuth Rádió 2020.12.19. (szombat) 18.02-18.30.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..