home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Karácsonyi újdonságok 2021-ben
Zvekán Péter
2021.12.24.
LXXVI. évf. 51. szám
Karácsonyi újdonságok 2021-ben

Ed Sheeran & Elton John: Merry Christmas — Michael Bublé: It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas — Kelly Clarkson új karácsonyi albuma

Ed Sheeran & Elton John: Merry Christmas

Mozgalmas éven van túl az egyik legmenőbb popsztár, Ed Sheeran. Október végén jelentette meg új nagylemezét = (Equals) címmel. Olyan gigaslágerek találhatóak rajta, mint a Bad Habits, a Shivers vagy az Overpass Graffiti. Ezek mind relatív rövid idő alatt akkorát mentek, hogy például a Spotifyon eddig több mint 1 milliárdos összhallgatottságot generáltak.

Mindeközben érkezik a karácsony, és ez az időszak izgalmas lehetőségeket tartogat az előadók számára is, egy jó ünnepi dallal ugyanis hatalmasat lehet szakítani. Az idén azonban valahogy nem sorakoznak az új karácsonyi számok. Már csak ezért is hatalmas öröm volt sokak számára, amikor megjelent Ed és Elton John közös száma, a Merry Christmas. Mindezt egy vicces videóval jelentették be, melyben a Love Actually című film egy jellegzetes jelenetét játsszák el. A két zseniális előadónak sikerült összehoznia egy igazi karácsonyi dalt, mely kellőképpen kellemes, olyan, amelyet élvezettel lehet hallgatni a kandallóban kellemesen ropogó tűz mellett.

Az új szerzeményhez pedig egy komoly ügy is párosul, méghozzá az, hogy a befolyt összeget az Ed Sheeran Suffolk Music Foundation és az Elton John AIDS Foundation alapítványai kapják. 


Kép: vimbuzz.com

 

Michael Bublé: It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas

Amikor karácsonyi dalokra gondolunk, akkor egy kivételes hangú előadó is eszünkbe jut, név szerint Michael Bublé. Ő ugyanis egyedi, megnyugtató, lágy hangjával tökéletesen hozza el nekünk évek óta a világ legnagyobb ünnepi dalainak újragondolt vagy csak újrahangszerelt változatait.

Az idén egy általa már korábban, egészen pontosan 2011-ben feldolgozott dallal jelentkezik, melynek címe It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas. Ez egy olyan ’50-es évekbeli klasszikus, amelyet eredetileg Meredith Willson írt még 1951-ben, és amelyet a világ Bing Crosby előadásában ismerhetett meg.

Bublé esetében így az egyetlen újdonság egy vadiúj klip lett, mely az ’50-es éveket idézi. Egyrészt azért, mert az egész videó egy retró tv-készülékben látható, előbb fekete-fehérben, majd régi típusú színesben. Mindez azért érdekes és rendkívül nosztalgikus, mert a mai generáció valószínűleg bele sem gondolt, hogy volt élet a 4K előtt is.

A számot 2011-ben és 2021-ben is nagyon jól fogadták, egyszerűen azért, mert az emberek szeretik a karácsonyi dalokat, főleg, ha olyan minőségről beszélünk, mint amely Bublét eleve jellemzi. Az érdeklődés abból is látszik, hogy a felvétel a Spotifyon már több mint 511 millió streamet generált.


Kép: tvinsider.com

Kelly Clarkson új karácsonyi albuma

Már az is nagy szó, ha egy előadó egy új karácsonyi dallal jelentkezik, de Kelly Clarkson úgy döntött, hogy egy egész albumot ad ki, mely a When Christmas Comes Around… címet kapta. A korong tizenöt karácsonyi számot, közöttük klasszikusokat is tartalmaz, és elkészítésén Kelly Clarkson olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Ariana Grande vagy Chris Stapleton.

Az énekesnő sorban kilencedik korongjáról jelenleg a Christmas Isn’t Canceled (Just You) című track fut, mely a YouTube-on jelenleg 1,4 millió megtekintésnél jár, ami közepesnek számít, hiszen a lyric videó már szeptember 23-án fel volt töltve. Ettől függetlenül el kell ismerni, hogy bár hozzánk, Európába csak néhány sláger jut el Kellytől, Amerikában ő egy igazi gigasztárnak számít.


Kép: i.pinimg.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..