home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Karácsonyi újdonságok (2.)
Zvekán Péter
2017.12.23.
LXXII. évf. 51. szám
Karácsonyi újdonságok (2.)

Az idén is rengeteg az új karácsonyi dal.

Nyilván nem tudunk mindegyikről írni, néhányról azonban igen. A múlt héten bemutatott újdonságok után olyan szerzemények következnek, amelyekre érdemes odafigyelni.
 

Kelly Clarkson: Christmas Eve
 


Véleményem szerint karácsonyi témában nagyon kevés az olyan előadó, mint Kelly Clarkson. Egyszerűen azért, mert amit ez a nő csinált az elmúlt években az ünnepek környékén, az valami eszméletlenül jó. A több ünnepi dala közül külön kiemelném az Underneath the Tree címűt, melyet ő maga szerzett Greg Kurstin segítségével. Szóval a kezei közül nem átdolgozások végtelen sora kerül ki, hanem maradandó, eredeti karácsonyi dalok.

Az idén pedig sikerült rátennie még egy lapáttal. Bevallom, szkeptikus voltam, hogy felül lehet–e múlni az eddigi teljesítményét, de amint meghallottam a Christmas Eve első néhány taktusát, egyértelművé vált számomra, hogy Kelly megint győzött. Így aki tudja, mindenképp szerezze meg a dalt, és integrálja be az idei karácsonyi playlistába.

 

Sia: Everyday Is Christmas
 


Sia karácsonyi dallal áll elő? Először olvasva el sem akartam hinni. Sia ugyanis egy nagyon különleges előadó a mai piacon. Az arcát sosem látjuk, fellépéseire mindig magával viszi a klipjeiből ismert táncos kislányt, dalai pedig egy kicsit mindig másak, mint a többieké. Ezért voltam izgatott, amikor megláttam, hogy megjelent tőle az Everyday Is Christmas, mely nem csupán egy dal, hanem az első karácsonyi lemezének is a címe. Maga a címadó szám rendben van, bár szerintem vannak jobb dalok is a korongon: például a Santa’s Coming For Us, de ez most mellékes.

Ami viszont számít, az az, hogy a rajongók az idén egy egészen eredeti karácsonyi Sia-koronggal is gazdagodhatnak, hiszen november 17-e óta már a boltok polcain hever. Tessék beszerezni, és a fa alá tenni... :)

 

Zséda: A mindenségen át
 


Zséda egy kicsit trükközött az idén, hiszen nem egy tipikus karácsonyi dallal áll elő, hanem egy olyan szerzeménnyel, amely a karácsonykor debütáló új musical-szuperprodukció, az Álomutazó része. Erről azt kell tudni, hogy ez A Játékkészítő alkotóinak új produkciója, mely olyan kérdéseket feszeget, mint például: miért álmodunk, mire valók az álmok, miért vannak rossz álmok? A musical története egyébként egy olyan modern világban játszódik, ahol már nincsenek is álmok, csak munka és munka. Tomi, a tízéves srác azonban mégis szembeszáll ezzel az egésszel egy álombárány segítségével.

Zséda dala tehát remek előhírnöke ennek a produkciónak. Már csak azért is, mert gyönyörűre sikeredett. Egy igazán érzelmes, modern ballada, mely már nagyon hiányzott tőle, az utóbbi időben ugyanis szinte kivétel nélkül gyorsabb tempójú dalokat adott ki.


Zséda (fotó: Taximagazin.hu)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..