home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Karácsonyi újdonságok (1.)
Zvekán Péter
2017.12.21.
LXXII. évf. 50. szám
Karácsonyi újdonságok (1.)

Amikor már nagyban tart a karácsonyi láz, akkor jövünk rá, hogy ismét eltelt egy év.

Emiatt sokan szomorkodnak, de vannak olyanok is, akik ebben is az üzleti lehetőséget látják. A recept egyszerű: ismét itt a karácsony, azaz egy lehetőség, hogy újabb dalokat adjunk el. Szinte minden évben úgy kezdem az ünnepi cikkeimet, hogy ez valóban nagyon jó alkalom, hogy egy-egy énekes vagy előadó növelje az ismertségét, és ezt sokan ki is használják.

 

Why Don’t We: Kiss You This Christmas

 

Kezdjük rögtön egy fiatal együttessel, a Why Don’t Wevel, melyet Jonah Marais, Corbyn Besson, Daniel Seavey, Jack Avery és Zachary „Zach” Herron alkot. Hivatalosan csupán 2016. szeptember 27-e óta léteznek, viszont máris ünnepi dallal álltak elő. Jól tették, mert eddig nem igazán lehetett hallani róluk, most viszont állandóan ők szólnak a különféle zenei csatornákon és rádiókban.

A friss saját szerzemény címe Kiss You This Christmas, melynek hangulatát, kellő csöpögősségét az utóbbi időben szinte csak Justin Biebertől láthattuk és hallhattuk, de most itt az új fiúzenekar, akik bedobták magukat, hogy ellágyítsák a tinilányok szívét. Mellesleg a dal valóban jó lett, ráadásul klipet is kapott, mely jelenleg 1,5 millió megtekintésnél jár...

 

Radics Gigi: Kell egy angyal

 

Radics Gigi sem maradhat ki a sorból. Ő is beújított egy laza, romantikus karácsonyi dallal. Egyébként róla csak annyit, hogy magát a Gigi-jelenséget lehet szeretni vagy nem szeretni. Nem tudom, hogy mennyire tett jót neki, hogy mentorszerepet vállalt az X-Faktorban (mely nem volt valami sikeres az idén), de az biztos, hogy Magyarországon ő az igazi R&B énekhang egyik legjelentősebb képviselője.

Gigi nemsokára új albumot ad ki, és azon helyet kap a Kell egy angyal című dal is, melyet, gondolom, sok magyar ember választ majd karácsonykor a fa fénye és a kandallóban ropogó hasábok mellé. A szám sajnos klipet még nem kapott.

 

Jamie Lawson: Footprints In The Snow

 

Jamie Lawson a 2010-es évek elején vágott bele a zeneiparba, és bár jelent meg dala, mint például a Wasn't Expecting That, de valljuk be, nem cseng ismerősen a cím. Az előadót hallgatva viszont rájövünk, hogy kísértetiesen hasonlít valakire az énekstílusa. Valahonnan ismerős, de nem tudjuk, honnan. Aztán ráeszmélünk... Ed Sheeranre hasonlít. Érdekesség, hogy közben kiderült, kötődésük is van, nem is akármilyen. Ed ugyanis megalapította a saját kiadóházát, mely a Gingerbread Man Records nevet kapta, és igen, jól gondoljátok, ez a bizonyos Jamie Lawson lett az első előadó, akit szerződtetett. Szóval érdemes rá odafigyelni.

Nos, a biztonság kedvéért ők is piacra dobtak egy karácsonyi dalt, mely a Footprints In The Snow címet kapta. Hangulatában ez is a melankolikus, laza dalok közé tartozik, mely valószínűleg akkor éri el a teljes hatását, amikor éppen egy havazós karácsony estén csendül fel. Olyankor, amikor, mondjuk, egy asztalnál ül az egész család.


A nyitóképen Radics Gigi (http://static.origos.hu)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..