home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Karácsonyi szigorítások Európában
2020.12.21.
LXXV. évf. 51. szám
Karácsonyi szigorítások Európában

Szigorú kijárási korlátozásokat jelentett be az olasz kormányfő a karácsonyi időszakra: az ünnepnapokon és hétvégéken is legfeljebb kétfős családi és baráti látogatásokat engedélyeznek. Bár országosan a koronavírus visszavonulóban van, egyes régiókban a terjedési mutató a kritikus szint fölé emelkedett, ezért a kormány attól tart, hogy az ünnepek alatt sokan megfertőződhetnek.

Három hetes lezárásba kezd Ausztria december 26-án. Január 17-éig bezárnak a nem létfontosságú üzletek, a karácsonyi szünet után a tanév távoktatással folytatódik. A zárlat a teljes lakosságra kiterjedő ingyenes teszteléssel zárul, aki ezen nem vesz részt, még egy hétig karanténban marad.

Svédország is szigorít: bezárnak a nem létfontosságú közintézmények, este tíz helyett nyolckor zárnak a bárok és éttermek. Korlátozzák, hányan tartózkodhatnak egyszerre az éttermekben és edzőtermekben, a tömegközlekedésen pedig kötelező a maszkviselés.

Péntek éjféltől újra kijárási korlátozásokat vezettek be Csehországban. Este tizenegy és reggel öt között csak kivételes esetben lehet elmenni otthonról, a december harmadikán kinyitott bárok és éttermek pedig újra bezárnak.

Két héttel meghosszabbította a jelenleg is érvényben lévő járványügyi szigorításokat Horvátország, december 23. és január 8. között pedig lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el az országban – közölte a horvát belügyminiszter. Az országban bezártak a kávézók, az éttermek, az edzőtermek és a sportközpontok, betiltották a karácsonyi vásárokat, korlátozták az üzletek és a szállodák tevékenységét, valamint a rendezvényeken részt vevők maximális létszámát.

Szlovéniában december 23-áig kinyithatnak a műszaki cikkeket árusító boltok, a kertészeti üzletek és a háziállat-ápoló szalonok, négy megyében pedig, ahol jobb a járványhelyzet, a könyvtárak, fénymásolók és bababoltok.

A kormány döntése értelmében december 24-től január 4-ig a közigazgatási dolgozók csak nélkülözhetetlen munkát látnak el, és azt is csak otthonról.

(Forrás: euronews.hu, MTI)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..