home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Karácsonyi pompában a törökbecsei Assisi Szent Klára templom
Zséli Ágnes
2020.12.22.
LXXV. évf. 51. szám
Karácsonyi pompában a törökbecsei Assisi Szent Klára templom

Többnapos nagytakarítást szerveztek az 1809-ben épült törökbecsei Assisi Szent Klára templomban. Az akcióra elsősorban azért volt szükség, mert befejeződtek a belső falak vakolási munkálatai, emellett pedig karácsonykor a szentmiséket is tiszta és szép környezetben celebrálhatják majd. 

A 211 éves műemlékvédelem alatt álló épületen 2016-ban végezték el a falak szigetelését, melyek kiszáradásához négy évre volt szükség, így idén lehetőség adódott, hogy újra vakolják őket. A munkálatok októberben kezdődtek, s december közepén fejeződtek be. Ez alatt az idő alatt az egyházi szertartásokat, szentmiséket a település Aracs részében lévő Szent István király templomban szervezték meg, míg az imádságok a hittanteremben zajlottak.


A törökbecsei Assisi Szent Klára templom takarítási akciójában mintegy húsz önkéntes hívő vett részt. 

Egyébként a bánáti falu hívei soha nem hagyják cserben egyik templomukat sem, hiszen az épületek tisztán tartásáról rendszeresen ők gondoskodnak. A karácsonyi akcióra zömében idősebb hívek érkeztek, de akadtak fiatalok is, akik szívesen segédkeztek. 

–A belső falak vakolása mellett más újításra is szükség mutatkozott – jegyezte meg Mellár József, a törökbecsei Assisi Szent Klára, valamint az aracsi Szent István király templom egyházközösségének plébánosa. – A villanyvezetéket is teljes egészében felújíttattuk, sőt a templomunk több új lámpával is gazdagodott. A törökbecsei hívek várták a belső munkálatok befejezését, hiszen a vasárnapi szentmisét nem tudtuk ebben a templomban celebrálni, ezért a szertartáson kevesebben vettek részt, mivel legtöbbjük az aracsi Szent István király templomtól távol lakik. Azonban a karácsonyi ünnepi szentmisét mindannyiunk örömére az új ruhába öltöztetett templomunkban tarthatjuk.

Fényképezte: Zséli Ágnes

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..