home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Karácsonyi műsorkínálat a közmédia rádiócsatornáin
MTVA
2022.12.23.
LXXVII. évf. 51. szám
Karácsonyi műsorkínálat a közmédia rádiócsatornáin

A Kossuth Rádió ünnepi adásokkal, a Bartók és a Dankó Rádió különleges koncertműsorokkal várja hallgatóit december 24. és 26. között.

A közszolgálati rádiócsatornák változatos műsorkínálattal járulnak hozzá a nézők és a hallgatók meghitt ünnepéhez. December 24-én hajnalban Jézus születésére várva címmel indítja ünnepi műsorfolyamát a Kossuth Rádió, majd 6 órától a Szombat reggelben Zsurzs Kati, az Abigél Kis Marija ad interjút, annak apropóján, hogy december 26-29. között, 18:40-től sugározza a nagy sikerű sorozatot a Duna. Az adás 10 órától a Bethesda Gyermekkórházból jelentkezik, olyanok sorsát mutatja be, akik – hivatásuk vagy éppen betegségük miatt – egészségügyi intézményben töltik a karácsonyt. Szenteste élő műsorral készülnek a műsorvezetők: a Senki sincs egyedül adásában, 20 és 24 óra között várják a hallgatók telefonhívásait. December 25-én, a Vasárnapi Újságban Erdő Péter bíboros osztja meg ünnepi gondolatait.

Bartók Rádió a klasszikus zene kedvelőinek a legszebb karácsonyi hangversenyekkel készül az ünnepekre. A Prima Primissima díjas rádiócsatorna december 23-án kapcsolja a Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermet, ahonnan élőben közvetíti a Nemzeti Filharmonikusok karácsonyi hangversenyét. Szenteste Händel Messiás című oratóriuma szólal meg, míg december 26-án leadja A diótörő teljes balettzenéjét, továbbá élőben sugározza a Muzsikáló délutánt, amelyben Fülei Balázs műsorvezető karácsonyi tematikával készül.

Operett- és örökzöld slágerekkel ajándékozza meg közönségét a Dankó Rádió. December 19. és január 1. között a Túl az Óperencián adásaiban a 100 éves Budapesti Operettszínházat ünnepeli a csatorna: a színház művészei és a háttérben dolgozók mesélnek arról, hogyan viszonyulnak a operetthez, mint műfajhoz, illetve a teátrum épületéhez.  December 24-én és 25-én az Örökzöld tematikus hétvégén a Bojtorján együttes zenéit játsszák kiemelten. Pomázi Zoltán, a formáció énekes-zeneszerzője a Jó pihenést! adásában beszél a Bojtorján nevet 48 éve viselő együttesről, és az adásban debütál vadonatúj karácsonyi dala is. A tizedik születésnapját ünneplő rádióadó Dankó 10 jubileumi gálaműsorát december 25-én 10 órától hallhatja majd a közönség.

A részletes ünnepi műsorkínálat elérhető a Médiaklikk.hu oldal Műsorújság menüpontjában!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..