home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Karácsonyi manó zokniból
Barát Kinga
2020.12.10.
LXXV. évf. 50. szám
Karácsonyi manó zokniból

A legtöbbünk egészen biztosan találkozott már a boltok polcain ezekkel az aranyos, nagy szakállú, nagy orrú, sapkás, skandináv törpökkel vagy karácsonyi manókkal, ha úgy jobban tetszik. Hiszen nálunk is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek

Ezek a manók talán a svéd hagyományokhoz köthetőek a leginkább, azok szerint ugyanis tomte manók hozzák az ajándékokat karácsonykor. A tomte, vagyis télmanó a svéd népi hiedelmek szerint egy szürke ruhás, fehér szakállú, piros kapucnis trollocska, aki az északi erdők mélyén lakik. A vikingektől átvett jelenség olyan nagy közkedveltségre tett szert, hogy Skandináviában gyakran találunk manószuveníreket az üzletekben és a karácsonyi vásárokban. Majd elterjedt Amerikában, meghódította az Egyesült Királyságot, és végül elérte vidékünket is. Hiszen a mi karácsonyi meséinkben sem ismeretlenek ezek a lények, ők a Télapó apró segítői, akik az ajándékokat készítik össze.

Ezek a törpök annyira belopták magukat az emberek szívébe, hogy a népszerűségük nem ér véget a karácsonyi szezon után sem. Élénkebb, vidámabb színösszeállításban, virágokkal körbevéve tavaszi manóként is találkozhatunk velük a tél után is.

De ne siessünk ennyire előre! Közeleg a karácsony, ezért most egy skandináv télmanó elkészítését mutatom be lépésről lépésre, egyetlen zokniból. Nagyon egyszerűen és könnyen összeállítható, és igazán jót mutat a lakás bármelyik pontján. Egymagában vagy párban is tetszetős, de ültethetjük koszorúra, ünnepi dekorációra vagy akaszthatjuk a karácsonyfára is.

A zoknin kívül keresnünk kell valamit, ami megfelel szakállnak. Erre jó egy régi, már nem használt kabát szőrös gallérja, szétszakadt plüssállatka, vagy a vatta is megteszi.

Követve a képeket gyorsan el is készülhetünk vele. Sikeres, vidám alkotást kívánok!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..