home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Karácsonyi Kavalkád és jótékonykodás
(Tha)
2022.12.21.
LXXVII. évf. 51. szám
Karácsonyi Kavalkád és jótékonykodás

Zenta főterén december 19-én megkezdődött az idei Karácsonyi Kavalkád. Az ünnepi rendezvénysorozat december 23-áig tart. A csodálatosan feldíszített és kivilágított helyszínen helyi és környékbeli kézművesektől vásárolhatnak az érdeklődők szép és hasznos karácsonyi ajándékot. Emellett az árusok kürtőskalácsot, forralt bort, teát, kézművessöröket, mézet és számos más terméket is kínálnak a látogatóknak.

A betlehemes csoportok találkozóján bemutatkoznak a törökkanizsai, szenttamási, péterrévei, csantavéri, kevi és helybeli betlehemesek, valamint a zentai Kéz a Kézben civil szervezet védencei. Az öt nap alatt a közönség elé áll a szenttamási Csalogány énekcsoport, a Tisza Menti Fúvószenekar, a péterrévei Pengetős Banda, a zentagunarasi Graca János Színjátszó és Irodalmi Egyesület. A koncertek fellépői az Oliver & Kids akusztikus formáció, a Jingle Jazz, a Réka és Imi folkbeatduó, valamint Ágota & Endre, akik szintén akusztikus zenével kedveskednek a nézőknek.

A zentai Gyermekbarátok Egyesülete december 20-án és 21-én a Kézműveskuckóban várta a gyermekeket, hogy karácsonyi díszeket készítsenek a közös karácsonyfára.

 

Jótékonysági akciók a Karácsonyi Kavalkádon

A zentai Rotary Klub a községi szociális központtal karöltve gyűjtést szervez a rászoruló gyermekek részére. Az adományokat egy pohár forró krampampulival köszönik meg.

A Lajka Állat- és Természetbarátok Egyesülete is várja az adományokat az általuk befogadott és gondozott kutyák, macskák biztonságos és zökkenőmentes ellátására. A támogatók jó szándékát kézművestermékekkel viszonozzák.   

A Tiszavirág Kajakklub Futni öröm, adni boldogság! mottóval hirdette meg a karácsonyi jótékonysági futását. Az eseményt december 23-án, pénteken, 17 órai kezdettel rendezik meg a városháza előtti parkban, a Karácsonyi Kavalkád utolsó napján.

Benevezni a Tiszavirág standjánál lehet, a minimális nevezési díj 200 dinár, melyet előzetesen a Vöröskereszt számlájára is be lehet fizetni. A készlet erejéig minden résztvevő egy Mikulás-sapkával gazdagodik. A táv 500 méter a parkban, vagyis mindenki által teljesíthető — üzenik a szervezők. A célba érkezés után a Tiszavirág standnál forralt bor és tea várja a résztvevőket.
A Futni öröm, adni boldogság! nem verseny, hanem közös futás vagy séta, ahol sportolók, pici gyerekek, családok és idősek együtt futnak, közben pedig vigyáznak egymásra, hogy senki se sérüljön meg.
A nevezési díjakból és az egyéb adományokból befolyt teljes összeget, melyet a Vöröskereszt zentai szervezete gyűjt össze, a zentai kórház szülészeti osztálya kapja, illetve olyan eszközöket vásárolnak, amelyekre az osztálynak — az előzetes egyeztetés alapján — szüksége van.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..