home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Karácsony tiszteletére
Perisity Irma
2014.12.24.
LXIX. évf. 52. szám
Karácsony tiszteletére

A napokban a magyarkanizsai városháza előcsarnokában megnyílt a szabadkai ANU BuSu Bunjevka ME szalmaképkészítőinek tárlata. A Karácsonyi kiállítás című rendezvényt a Vajdasági Képzőművészeti Kör szervezte a magyarkanizsai Ozorai Árpád MME közreműködésével.

A 11 művész 29 alkotását nem véletlenül mutatták be. Ezzel a kiállítással ugyanis október folyamán már bemutatkoztak a müncheni közönségnek a Szabadka és München közötti kulturális együttműködés keretében. Ez a tárlat valójában előzetese annak a nagyszabású rendezvénynek, amelyet az említett német város szervez 2016 első felében azzal a céllal, hogy a rendkívül különleges technikával készült alkotásokat az Európai Szabadalmi Hivatalban nyilvántartásba vegyék.

A megnyitót rövid alkalmi műsor előzte meg, mely szavalatokkal, karácsonyi prózai összeállítással és a helybeli Cifra Szűr vegyes kórus karácsonyi dalcsokrával tette ünnepélyesebbé a rendezvényt. Kenyeres Ivanka a szervezők nevében köszönetet mondott a segítőkész, a művészetet önzetlenül és mindig támogató barátaiknak, méltatta az idei év munkáját, majd alkalmi ajándékokkal hálálta meg a támogatók segítségét.

A kiállítás részvevői: Szebenyi Mária, Árokszállási Éva, Ljiljana Letić, Marcela B. Kostić, Kosovka I. Ivandekić, Kis Olga, Stipan Budimčević, Ksenija és Irena Vuković, valamint Ivanka Dulić és Ana Vukov, akik szalmából készítették el a magyarok Szent Koronáját, mely az idei Szent István-napi ünnepségen a magyarkanizsai templom oltárterébe került. Lapunk erről az eseményről annak idején részletes képes riportot közölt.

A tárlatot, mely január közepéig tekinthető meg, Kerekes Sándor festőművész nyitotta meg.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..